مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات دگرآسیبی عصاره های آبی و الکلی برگ گیاه کما (Ferula foetida) بر جوانه زنی بذورگوجه فرنگی (Lycopersicun esculentum)

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 76

چکیده

 هدف این تحقیق مطالعه اثرات دگرآسیبی عصاره های آبی و الکلی برگ های گیاه کما, جمع آوری شده در مراحل اولیه رشد رویشی بر واکنش های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در حین جوانه زنی بذور گوجه فرنگی بود. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور انجام شد. مواد آللوپاتیک در سه سطح شامل عصاره آبی و الکلی برگ های روزت مرحله رویشی گیاه کمای بینالودی با غلظت 10 درصد و شاهد و زمان های نمونه گیری در پنج سطح شامل 24, 48, 72, 96, 120 ساعت پس از آبنوشی و اعمال تیمارها اجرا شد. نتایج بیانگر آن است که قابلیت حیات بذور گوجه فرنگی, مقدار مالون دی آلدئید, مقدار پراکسید هیدروژن و مقدار فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز و آنزیم پلی فنل اکسیداز تحت تاثیر تیمارهای مختلف, اختلاف معنی داری نشان دادند. کمترین مقدار فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در زمان های اول آبنوشی بذور با آب مقطر, در عصاره آبی و عصاره الکلی مشاهده شد, در حالی که فعالیت پلی فنل اکسیداز در بالاترین مقدار بود. بیشترین زوال حیات گیاهچه های بذری, پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدئید در بذور تیمار شده با عصاره آبی و پس از 120 ساعت و بیشترین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیداسیونی بعد از 72 ساعت از شروع آزمایش اندازه گیری شد. داده های این تحقیق نشان داد که علی رغم فعال شدن سیستم آنتی اکسیدانی تحت تاثیر مواد دگرآسیبی کما, افزایش مقدار اکسیژن های فعال باعث بروز صدمه به سلول های هدف در گوجه فرنگی و کاهش تدریجی قابلیت حیات بذور آن شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، قدیر. (1395). اثرات دگرآسیبی عصاره های آبی و الکلی برگ گیاه کما (Ferula foetida) بر جوانه زنی بذورگوجه فرنگی (Lycopersicun esculentum). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 39(3)، 65-76. SID. https://sid.ir/paper/165179/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری قدیر. اثرات دگرآسیبی عصاره های آبی و الکلی برگ گیاه کما (Ferula foetida) بر جوانه زنی بذورگوجه فرنگی (Lycopersicun esculentum). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1395؛39(3):65-76. Available from: https://sid.ir/paper/165179/fa

    IEEE: کپی

    قدیر طاهری، “اثرات دگرآسیبی عصاره های آبی و الکلی برگ گیاه کما (Ferula foetida) بر جوانه زنی بذورگوجه فرنگی (Lycopersicun esculentum)،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 39، no. 3، pp. 65–76، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button