مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

921
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بقایای اندام های علف هرز پنجه مرغی (.Cynodon dactylon L) بر برخی از صفات مورفولوژیک و عملکرد گندم نان (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 113

چکیده

 این بررسی به منظور ارزیابی اثرات مقادیر مختلف بقایای اندام های مختلف علف هرز پنجه مرغی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم به صورت آزمایش فاکتوریل در سه تکرار در سال 1387 اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل بقایای اندام های مختلف پنجه مرغی در چهار سطح شامل بقایای حاصل از برگ, ساقه, ریشه و کل اندام های پنجه مرغی و مقدار بقایای اضافه شده به خاک در پنج سطح شامل صفر (شاهد), 40, 60, 80 و 100 گرم در مترمربع بود. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که اثر بقایای حاصل از اندام های مختلف پنجه مرغی منجر به کاهش معنی دار ارتفاع بوته, تعداد پنجه بارور, تعداد دانه, تعداد برگ, طول سنبله, وزن صد دانه و بیوماس شد. با افزایش میزان بقایای پنجه مرغی در خاک محل رشد گندم, میزان کلیه صفات مورد بررسی کاهش بیشتری نشان دادند به طوری که با اضافه کردن 100 گرم بقایای پنجه مرغی به خاک, ارتفاع بوته, تعداد برگ, تعداد پنجه بارور, طول سنبله, طول دم گل آذین, تعداد دانه, وزن صد دانه و بیوماس به ترتیب 56.76, 70.67, 20.40, 61.86, 41.77, 75.60, 33.24و 63.95 درصد نسبت به رشد گیاه در شرایط شاهد کاهش یافتند. کاهش در عملکرد گندم از حداقل 7.01 درصد تا حداکثر %80.53 بسته به میزان بقایای پنجه مرغی موجود در خاک بود. بقایای ریشه علف هرز پنجه مرغی بیشترین اثر کاهشی بر اکثر صفات مورد بررسی داشت. با توجه به اهمیت میزان تولید گندم به عنوان یک محصول استراتژیک, کاهش عملکرد حتی در سطوح پایین توسط بقایای علف های هرز از جمله پنجه مرغی موجود در مزارع, موضوعی است که لازم است مورد توجه خاص قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد. (1389). اثر بقایای اندام های علف هرز پنجه مرغی (.Cynodon dactylon L) بر برخی از صفات مورفولوژیک و عملکرد گندم نان (.Triticum aestivum L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 6(18)، 105-113. SID. https://sid.ir/paper/166802/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد. اثر بقایای اندام های علف هرز پنجه مرغی (.Cynodon dactylon L) بر برخی از صفات مورفولوژیک و عملکرد گندم نان (.Triticum aestivum L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1389؛6(18):105-113. Available from: https://sid.ir/paper/166802/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، “اثر بقایای اندام های علف هرز پنجه مرغی (.Cynodon dactylon L) بر برخی از صفات مورفولوژیک و عملکرد گندم نان (.Triticum aestivum L)،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 6، no. 18، pp. 105–113، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166802/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا