مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اللوپاتی پنجه مرغی (Cynodon dactylon) بر جوانه زنی، رشد و عملکرد گندم نان (Triticum aestivum)

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 45

چکیده

 با توجه به فراوانی و اهمیت علف  هرز پنجه مرغی در مزارع گندم, این بررسی به منظور ارزیابی اثرات آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های مختلف در غلظت های متفاوت این علف هرز بر جوانه زنی, رشد و عملکرد گندم به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در سال 1386 اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل عصاره حاصل از اندام های مختلف پنجه مرغی در پنج سطح تیمار عاری از عصاره علف هرز (شاهد), عصاره برگ, عصاره ساقه, عصاره ریشه و عصاره کل گیاه, و غلظت های مختلف عصاره حاصل از اندام های علف هرز در چهار سطح عصاره با غلظت 1 به 5, عصاره با غلظت 1 به 10, عصاره با غلظت 1 به 15 و عصاره با غلظت 1 به 20 بودند. تجزیه واریانس داده های حاصل از بررسی آزمایشگاهی در مرحله جوانه زنی نشان دادند که اثر عوامل اصلی و متقابل آزمایش بر تعدادی از صفات مورد بررسی معنی دار بودند. تیمارهای عصاره منجر به کاهش جوانه زنی و مولفه های ان نسبت به شاهد شد. بیشترین اثر کاهشی بر مولفه های جوانه زنی را عصاره ریشه و کل اندام ها داشت. عصاره با غلظت 5 به 1 صفات طول ریشه چه, طول ساقه چه, وزن خشک گیاهچه, درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی را به ترتیب 81.38, 79.37, 73.75, 97.33 و 70.31 درصد کاهش داد. تجزیه واریانس داده های حاصل از بررسی گلخانه ای نیز اثر معنی دار فاکتورهای اصلی و متقابل را در برخی از صفات مورد بررسی نشان داد. افزایش غلظت عصاره نیز از 20 به 1 تا 5 به 1 کاهش معنی داری را در کلیه صفات باعث شد. میزان کاهش ارتفاع بوته, طول سنبله, تعداد برگ, طول پدانکل, بیوماس, تعداد دانه, وزن هزار دانه و عملکرد دانه نسبت به شرایط شاهد در تیمار با غلظت های 5 به 1 به ترتیب 53.88 و 40.42, 52.80, 63.85, 82.84, 88.63, 76.10 و 95.84 درصد بود. بر اساس نتایج این تحقیق می توان گفت که علف هرز پنجه مرغی از طریق تولید مواد شیمیایی برخوردار از خاصیت اللوپاتیک می تواند جوانه زنی و رشد و عملکرد گندم را شدیدا تحت تاثیر قرار داده و منجر به کاهش سبز مزرعه و رشد نامطلوب و تولید محصول بسیار اندک گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد. (1389). تاثیر اللوپاتی پنجه مرغی (Cynodon dactylon) بر جوانه زنی, رشد و عملکرد گندم نان (Triticum aestivum). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 4(13)، 31-45. SID. https://sid.ir/paper/182851/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد. تاثیر اللوپاتی پنجه مرغی (Cynodon dactylon) بر جوانه زنی, رشد و عملکرد گندم نان (Triticum aestivum). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1389؛4(13):31-45. Available from: https://sid.ir/paper/182851/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، “تاثیر اللوپاتی پنجه مرغی (Cynodon dactylon) بر جوانه زنی, رشد و عملکرد گندم نان (Triticum aestivum)،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 4، no. 13، pp. 31–45، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button