مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه روند تجمع ماده خشک با توزیع برخی از عناصر غذایی ماکرو و میکرو در بخش های مختلف سنبله و سنبلچه گندم

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 16

چکیده

 تحقیقات صورت گرفته درباره نحوه توزیع عناصر غذایی و رابطه آن با روند تجمع ماده خشک در بخش های مختلف سنبله گندم بسیار کم است, در حالی که برای افزایش عملکرد دانه بدون ایجاد اثر منفی در کیفیت غذایی, داشتن این اطلاعات بسیار مهم است. در این تحقیق سعی بر آن بود که چگونـگی توزیع عناصــر پر نیاز نظیر پتاسیم (K) و کلسیم (Ca) و کم نیاز مثل منگنز (Mn) و روی (Zn) در بخش های مختـلف سنبله (شامل بخش های پایینی, میانی و بالایی) و هم چنین در دانه های مختلف هر سنبلچه (شامل دانه های بزرگ و کوچک) در طی روزهای پر شدن دانه بعد از گل دهی, در دو رقم مهدوی و فلات مورد بررسی قرار گیرد. نتایج این تحقیق نشان داد که سنگین ترین دانه ها در قسمت میانی سنبله و سبک ترین دانه ها در بخش بالایی محور سنبله یافت می شوند. بین مقادیر عناصر ماکرو و میکرو در بخش های مختلف سنبله با وزن دانه همبستگی مثبت وجود داشت. مقدار غلظت این عناصر در بخش های میانی سنبله بیشتر از بخش های دیگر بود. نتایج هم چنین نشان داد که میزان منگنز و روی در طی دوره پر شدن دانه کاهش یافت. کاهش معنی دار غلظت عناصر ماکرو و میکرو مغذی در دانه های دور از محور سنبله نسبت به دانه های نزدیک به محور سنبله مشاهده شد. میزان کاهش غلظت عناصر نسبت به موقعیت قرارگیری دانه ها در روی سنبلچه در مقایسه با محور سنبله بیشتر بود. در این آزمایش بین دو رقم مورد مطالعه تفاوت معنی داری در نحوه توزیع عناصر غذایی در طول محور سنبله و سنبلچه دیده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدی داشبلاغ، مسعود، ارادتمنداصلی، داوود، و یوسفی راد، مجتبی. (1389). رابطه روند تجمع ماده خشک با توزیع برخی از عناصر غذایی ماکرو و میکرو در بخش های مختلف سنبله و سنبلچه گندم. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 6(18)، 9-16. SID. https://sid.ir/paper/166805/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی داشبلاغ مسعود، ارادتمنداصلی داوود، یوسفی راد مجتبی. رابطه روند تجمع ماده خشک با توزیع برخی از عناصر غذایی ماکرو و میکرو در بخش های مختلف سنبله و سنبلچه گندم. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1389؛6(18):9-16. Available from: https://sid.ir/paper/166805/fa

    IEEE: کپی

    مسعود اسدی داشبلاغ، داوود ارادتمنداصلی، و مجتبی یوسفی راد، “رابطه روند تجمع ماده خشک با توزیع برخی از عناصر غذایی ماکرو و میکرو در بخش های مختلف سنبله و سنبلچه گندم،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 6، no. 18، pp. 9–16، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166805/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button