مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

896
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی در استان های فارس و همدان

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 در این تحقیق به منظور بررسی ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی, مزارع سیب زمینی استان های فارس و همدان مورد بازدید قرار گرفت و گیاهان دارای علایم پژمردگی جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شدند. خالص سازی باکتری با تهیه سوسپانسیون عصاره غده های آلوده و کشت روی محیط کشت TTC انجام پذیرفت. نتایج آزمون های مورفولوژیکی, فیزیولوژیکی, تغذیه ای و بیوشیمیایی حکایت از وجود باکتری  Ralstonia solanacearum به عنوان عامل جداسازی شده بود. جدایه ها بر اساس روش طبقه بندی هیوارد و بادن هاگن در بیوار 2 و نژاد 3 قرار گرفتند. همگی جدایه ها 24 تا 48 ساعت بعد از تلقیح باعث ایجاد واکنش فوق حساسیت در برگ های توتون شدند. در آزمون اثبات بیماری زایی, جدایه ها توانستند بر روی گیاهچه های گوجه فرنگی و سیب زمینی تلقیح شده با سوسپانسیون باکتری علایم پژمردگی را نمایان سازند. تمامی جدایه های مورد مطالعه از قندهای لاکتوز, مالتوز و سلوبیوز استفاده کرده ولی قادر به مصرف مانیتول, سوربیتول و دولسیتول نبودند. استفاده از گلوکز, سوکروز و ترهالوز برای جدایه ها مثبت و در مورد رامنوز, رافینوز, آرابینوز, فوکوز و تارتارات منفی بود. در میان نمک اسیدهای آلی هم چون مالونات, گلوکانات و سدیم سیترات, تنها مورد اخیر توسط جدایه ها مصرف گردید. تولید گاز H2S از سیستئین, آزمون های اوره آز, اکسیداز و کاتالاز برای جدایه ها مثبت بود, در حالی که جدایه ها به آزمون های تولید ایندول, متیل رد, آرژنین دی هیدرولیز, هیدرولیز ژلاتین و نشاسته پاسخ منفی دادند. در آنالیز نقوش الکتروفورتیکی پروتئین های محلول سلولی, تفاوت چندانی بین جدایه های داخلی کشور با یکدیگر و نیز با جدایه های استاندارد CIP10 از پرو و ACH0158 از استرالیا مشاهده نگردید و تنها نقوش الکتروفورتیکی جدایه RsR79 تفاوت اندکی با سایر جدایه های مورد ارزیابی نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رزمی، جواد، حسن زاده، نادر، قاسمی، ابوالقاسم، و حیدری، اصغر. (1387). ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی در استان های فارس و همدان. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 4(10)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/166855/fa

    Vancouver: کپی

    رزمی جواد، حسن زاده نادر، قاسمی ابوالقاسم، حیدری اصغر. ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی در استان های فارس و همدان. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1387؛4(10):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/166855/fa

    IEEE: کپی

    جواد رزمی، نادر حسن زاده، ابوالقاسم قاسمی، و اصغر حیدری، “ویژگی های فنوتیپی جدایه های مولد بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی در استان های فارس و همدان،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 4، no. 10، pp. 57–66، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166855/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا