Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,017
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 244

چکیده

 از مناطق مختلف سیب زمینی کاری و مزارع گوجه فرنگی فارس و همدان گیاهانی که علائم پژمردگی شاخ و برگ و سبزخشکی را نشان می دادند جمع آوری و ترشحات شیری رنگ ساقه و یا حلقه آوندی غده سیب زمینی روی محیط سوکرز پیتون آگار و تری فنیل تترازولیوم کلراید کشت گردید. از نمونه های جمع آوری شده و نیز غده های سیب زمینی ارسالی از اصفهان, شهرکرد و زنجان یک باکتری گرم منفی میله ای شکل با کلنی ها گرد لعاب دار جدا شد. باکتری با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی, Ralstonia solanacearum تشخیص داده شد و تمامی جدایه ها بیووار )II نژاد 3) بودند. جهت ارزیابی مقاومت ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی به عامل پژمردگی باکتریایی, از بین چند روش مایه زنی نظیر زخمی کردن ساقه (SP) و زخمی کردن ریشه های گیاه و آلوده کردن خاک, روش SP و دمای 35-28 درجه سانتیگراد موجب افزایش حساسیت تیمارها به بیماری شد و در دماهای پائین آلودگی به صورت پنهان در ارقام مایه زنی شده پیشرفت کرد, ولی در روش زخمی کردن ریشه ها و آلوده سازی خاک در دماهای پایین آلودگی پنهان وجود نداشت. نتایج ارزیابی ارقام نشان داد که به ترتیب رقم های سیب زمینی گرانولا, وانکوخ, مارفونا, کیزر, استریکس و دراگا بیشترین حساسیت را به پژمردگی باکتریایی دارند. ارقام پریمییر, کوزیما, آژاکس, کاسموس, مورن, کنکورد, ویتال و کاردینال نسبتا حساس و ارقام فرسیا, دیامانت و موندیال نسبتا مقاوم می باشند. در گوجه فرنگی, رقم L-612 حساس و رقمهای Peto Early L-293,Gs-12, و CLN-2915 نسبتا حساس و رقم L-528 نسبتا مقاوم بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، عزیز، و تقوی، سیدمحسن. (1379). بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها. بیماریهای گیاهی، 36(4-3)، 233-244. SID. https://sid.ir/paper/423824/fa

    Vancouver: کپی

    باقری عزیز، تقوی سیدمحسن. بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1379؛36(4-3):233-244. Available from: https://sid.ir/paper/423824/fa

    IEEE: کپی

    عزیز باقری، و سیدمحسن تقوی، “بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها،” بیماریهای گیاهی، vol. 36، no. 4-3، pp. 233–244، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا