مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نحوه مصرف سولفات روی بر سویا رقم ویلیامز

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 50

چکیده

 به منظور بررسی نحوه مصرف روی بر صفات کمی و کیفی سویا در سال زراعی 1385, آزمایشی در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی دکتر نخجوانی ارومیه به مرحله اجرا گذاشته شد. مقدار روی موجود در خاک بر اساس روش DTPA,0.38 میلی گرم بر کیلوگرم خاک تعیین گردید. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. در این بررسی سه روش اصلی مصرف سولفات روی شامل مصرف خاکی, برگ پاشی و خیس کردن بذر با روی (Znt) مورد مقایسه قرار گرفتند. هشت تیمار این آزمایش عبارت بودند از: («شاهد»=T1, Znt=T2, Znf=T3, Zns=T4, Znt+Znf=T5, Znt+Zns=T6,Zns+Znf=T7 و Znt+Zns+Znf=T8). در تیمارهای خاکی, سولفات روی به مقدار 40 کیلوگرم در هکتار به صورت نواری زیر بذور مصرف شد. مقدار روی در تیمارهای مربوط به خیس کردن بذر با کود روی و نیز برگ پاشی به ترتیب دو درصد و چهار در هزار بود. برگ پاشی در دو مرحله از رشد گیاه صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد بین تیمارها وجود داشت. اثرات تیمارها بر روی عملکرد دانه, عملکرد روغن, پروتئین دانه, غلظت روی در دانه, تعداد دانه در غلاف, تعداد دانه در بوته و تعداد غلاف در بوته معنی دار بود (p<0.01) ولی تاثیر تیمارها بر وزن هزار دانه معنی دار نشد. خیس کردن بذر با کود هیچ تأثیری بر صفات فوق الذکر نداشت. اثر تیمار هشتم (خیس کردن بذر در محلول دو درصد سولفات روی + مصرف خاکی 40 کیلوگرم سولفات روی + تغذیه برگی با محلول چهار در هزار سولفات روی) بر عملکرد روغن و دانه و نیز سایر صفات, نسبت به بقیه تیمارها برتر بود ولی با تیمار هفتم از لحاظ آماری اختلاف معنی داری نداشت. تیمار هفتم تعداد دانه در غلاف را 0.6, تعداد دانه در بوته را 38, تعداد غلاف در بوته را 10, عملکرد روغن را 421 کیلوگرم در هکتار, میزان عملکرد دانه را 1440 کیلوگرم در هکتار, میزان پروتئین دانه را 2 درصد, غلظت روی در دانه را 25 میلی گرم در کیلوگرم و نیز وزن هزار دانه را 8 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. بنابراین بر اساس نتایج این تحقیق و تحت شرایط اجرای آزمایش تیمار هفتم می تواند قابل توصیه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبدیلی، جعفر، رشدی، محسن، مجیدی، عزیز، حسن زاده قورت تپه، عبداله، و هناره، مهشید. (1388). تاثیر نحوه مصرف سولفات روی بر سویا رقم ویلیامز. پژوهش در علوم زراعی، 1(4)، 39-50. SID. https://sid.ir/paper/167851/fa

    Vancouver: کپی

    عبدیلی جعفر، رشدی محسن، مجیدی عزیز، حسن زاده قورت تپه عبداله، هناره مهشید. تاثیر نحوه مصرف سولفات روی بر سویا رقم ویلیامز. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1388؛1(4):39-50. Available from: https://sid.ir/paper/167851/fa

    IEEE: کپی

    جعفر عبدیلی، محسن رشدی، عزیز مجیدی، عبداله حسن زاده قورت تپه، و مهشید هناره، “تاثیر نحوه مصرف سولفات روی بر سویا رقم ویلیامز،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 1، no. 4، pp. 39–50، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button