چرخه انرژی یکی از مباحث اصلی در اکوسیستم های کشاورزی در نقاط مختلف دنیا است. کدو آجیلی یکی از مهم ترین محصولات زراعی در منطقه خوی می باشد که آشنایی با میزان انرژی ورودی به مزرعه و محاسبه انرژی خروجی از مزرعه در جهت کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری در مزرعه امری مهم می باشد. چنانچه بتوان میزان انرژی های ورودی به مزرعه در قالب نهاده هایی چون سموم، کودهای شیمیایی، انرژی تراکتور و نیروی کارگری را کاهش داد، علاوه بر افزایش درآمد خالص کشاورزان، گام مهمی در جهت حفظ اکوسیستم مزرعه از آلودگی ها و عوامل مخرب به عمل خواهد آمد. به همین منظور، بیلان انرژی در مزرعه کدو و انرژی نهاده و ستاده در سال زراعی 1388-1387 از طریق پرسش نامه هایی از کشاورزان در روستاهای مختلف شهرستان خوی جمع آوری گردید و میزان انرژی های ورودی به مزرعه در قالب نهاده های مصرفی و با توجه به ضرایب مخصوص محاسبه گردید. انرژی خروجی نیز در قالب ستاده بر اساس عملکرد دانه و بر پایه آنالیز ترکیبات شیمیایی و محتوی انرژی آن ها محاسبه شد. در این بررسی میزان انرژی نهاده های به کار برده شده 02/5981297 کیلوکالری در هکتار محاسبه شد. در این بین، بیشترین انرژی مصرفی در مزرعه کدو به ترتیب مربوط به کود نیتروژنه با میزان انرژی000,024,2 کیلوکالری و آبیاری با انرژی120,252,1 کیلوکالری بود و کمترین آن مربوط به بذر کدو بود. میزان انرژی ستاده برابر با 6910800 کیلوکالری بود. میزان راندمان انرژی (نسبت ستاده به نهاده) بر اساس عملکرد دانه 1.15 برآورد شد. برای کاهش انرژی مصرفی در مزرعه و بالا بردن بیلان انرژی، میزان کود نیتروژن مصرفی با روی آوردن به زراعت تناوبی و بهره گیری از بقولات در جهت تثبیت بیولوژیکی نیتروژن و تغییر نوع کودهای شیمیایی مصرفی و استفاده از کودهای شیمیایی گوگرددار مانند کود اوره با پوشش گوگردی مصرف گردد. استفاده از روش های آبیاری نوین از جمله روش آبیاری بارانی، قطره ای و استفاده از ترکیبات سوپر جاذب مانند هیدروژل ها و سوپر جاذب ها و روی آوردن به کودهای دامی در جهت حفظ و نگهداری آب و خاک توصیه می شود.