مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

132
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی میزان قندهای محلول در آب و تیپ رشد و تعیین ارتباط این صفات با تحمل به سرما در ژنوتیپ های جو

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی برای میزان تجمع کربوهیدرات های محلول در آب و بررسی ارتباط آن با تحمل به سرما (LT50), تعداد 119 ژنوتیپ جو دیم در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه در شرایط مزرعه ای با سه تکرار کشت شد و میزان تحمل سرمای ژنوتیپ ها (با اندازه گیری LT50) تعیین و ارتباط آن با میزان کربوهیدرات های محلول در آب و تیپ رشد بررسی شد. نتایج اندازه گیری LT50 نشان داد که بین ژنوتیپ های مورد مطالعه تنوع ژنتیکی وجود داشت و میزان تحمل ژنوتیپ ها از 9- تا 16- درجه سانتی گراد متغیر بود. محدوده مقدار قندهای محلول در آب برای ژنوتیپ ها از 15 تا 54 میلی گرم کربوهیدرات در گرم ماده خشک برگ در نوسان بود. به علاوه, تحمل سرما همبستگی مثبتی با میزان کربوهیدرات های محلول در آب (0.23*=r) نشان داد. بصورت کلی نتایج این مطالعه نشان داد ژنوتیپ های جو با تیپ رشد پائیزه و نیز حاوی کربوهیدرات محلول در آب زیادتر, عموما از تحمل سرمای بیشتر در طی زمستان بعد از مرحله هاردنینگ برخوردار بودند و تحمل بیشتری به خسارت سرما در دیم زارهای سرد مناطق کوهستانی داشتند. از این رو انتخاب برای تحمل به سرما می تواند بر اساس اندازه گیری میزان کربوهیدرات در برگ و تعیین تیپ رشد در برنامه های اصلاح جو مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، مهدی، صادق زاده، بهزاد، انصاری، یوسف، دولت پناه، تیمور، و صالحی قره ورن، نیما. (1392). بررسی تنوع ژنتیکی میزان قندهای محلول در آب و تیپ رشد و تعیین ارتباط این صفات با تحمل به سرما در ژنوتیپ های جو. پژوهش در علوم زراعی، 6(21)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/167973/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی مهدی، صادق زاده بهزاد، انصاری یوسف، دولت پناه تیمور، صالحی قره ورن نیما. بررسی تنوع ژنتیکی میزان قندهای محلول در آب و تیپ رشد و تعیین ارتباط این صفات با تحمل به سرما در ژنوتیپ های جو. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1392؛6(21):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/167973/fa

    IEEE: کپی

    مهدی فیضی، بهزاد صادق زاده، یوسف انصاری، تیمور دولت پناه، و نیما صالحی قره ورن، “بررسی تنوع ژنتیکی میزان قندهای محلول در آب و تیپ رشد و تعیین ارتباط این صفات با تحمل به سرما در ژنوتیپ های جو،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 6، no. 21، pp. 1–10، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167973/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button