مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تنش خشکی بر میزان ترکیبات آنتی اکسیدان گیاه یونجه رقم یزدی (Medicago sativa L., cv. Yazdi)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 برای پی بردن به پاسخ سیستم آنتی اکسیدان گیاه یونجه به تنش خشکی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. بر اساس محتوای آب خاک, تیمارهای 100, 75, 50 و 25 درصد ظرفیت زراعی (FC) تهیه و تاثیر سطوح خشکی بر میزان آنتوسیانین, بتاکاروتن, لیکوپن و مشتقات سیناپوئیل بررسی گردید. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد تنش خشکی باعث افزایش معنی دار میزان آنتوسیانین, مشتقات سیناپوئیل, بتاکاروتن و لیکوپن در سطح %1 در مقایسه با شاهد در گیاه یونجه گردید. در سطوح خشکی 25 و 50 درصد ظرفیت زراعی, میزان آنتوسیانین و مشتقات سیناپوئیل به ترتیب تا 14.02 و 5.72 برابر و مقدار مشتقات سیناپوئیل تا 1.83 و 1.69 برابر افزایش یافت. به طور مشابهی میزان بتاکاروتن در سطوح 75, 50 و 25 درصد ظرفیت زراعی در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری را نشان داد, هر چند میزان بتاکاروتن بین این سطوح تفاوت معنی دار با یکدیگر نداشت. در مورد لیکوپن نیز تمامی سطوح خشکی به غیر از تیمار 25 درصد تفاوت معنی داری را با شاهد نشان نداد. تنش خشکی باعث ایجاد صدمات اکسیداتیو شده که غشاهای سلولی را هدف قرار می دهد. بنابراین ترکیبات آنتی اکسیدان همانند آنتوسیانین, مشتقات سیناپوئیل, لیکوپن و بتاکاروتن برای بقا گیاه در شرایط تنش خشکی مفید هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی بلداجی، سیدافشین، باباخانی، بابک، فرهنگیان کاشانی، ساسان، و پروانک بروجنی، کامران. (1391). بررسی تاثیر تنش خشکی بر میزان ترکیبات آنتی اکسیدان گیاه یونجه رقم یزدی (Medicago sativa L., cv. Yazdi). پژوهش در علوم زراعی، 4(15)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/167996/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی بلداجی سیدافشین، باباخانی بابک، فرهنگیان کاشانی ساسان، پروانک بروجنی کامران. بررسی تاثیر تنش خشکی بر میزان ترکیبات آنتی اکسیدان گیاه یونجه رقم یزدی (Medicago sativa L., cv. Yazdi). پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1391؛4(15):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/167996/fa

    IEEE: کپی

    سیدافشین حسینی بلداجی، بابک باباخانی، ساسان فرهنگیان کاشانی، و کامران پروانک بروجنی، “بررسی تاثیر تنش خشکی بر میزان ترکیبات آنتی اکسیدان گیاه یونجه رقم یزدی (Medicago sativa L., cv. Yazdi)،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 4، no. 15، pp. 1–12، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167996/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button