مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش خشکی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارایی مصرف آب سویا در مازندران

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

 گیاه سویا در مراحل مختلف زندگی خود دارای حساسیت متفاوتی نسبت به کم آبی است. هدف اصلی این تحقیق, تعیین حساس ترین مرحله رشد سویا به تنش خشکی و محاسبه ضریب واکنش عملکرد محصول به کمبود آب و راندمان مصرف آب بود. به این منظور آزمایشی بر روی سویا رقم جی کی به صورت کشت بهاره در سال 1389 و در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر انجام پذیرفت. تیمارهای کم آبیاری در مراحل مختلف رشد شامل, TR0: آبیاری در تمام مراحل رشد (شاهد), TR1: آبیاری با تنش رطوبتی در مرحله رشد رویشی, TR2: آبیاری با تنش رطوبتی در مرحله رشد گلدهی, TR3: آبیاری با تنش رطوبتی در مرحله پرشدن دانه, TR4: آبیاری با تنش رطوبتی در مرحله رشد رویشی + گلدهی, TR5: آبیاری با تنش رطوبتی در مرحله رشد رویشی + پر شدن دانه, TR6: آبیاری با تنش رطوبتی در مرحله رشد گلدهی + پر شدن دانه بوده اند. نتایج نشان داد که مرحله گل دهی حساس ترین مرحله رشد سویا نسبت به کم آبی در استان مازندران می باشد. در تیمار TR1 با کاهش 28 درصدی آب مصرفی تنها حدود 4 درصد کاهش عملکرد مشاهده گردید. بیشترین راندمان مصرف آب نیز مربوط به تیمار TR1 بوده است. مقادیر Ky بر اساس رابطه بین کاهش نسبی تبخیر- تعرق و کاهش نسبی عملکرد برای کل دوره رشد 0.87 به دست آمد. بنابراین مرحله گلدهی حساس ترین مرحله رشد گیاه سویا بوده و بیشترین راندمان مربوط به تیمار با تنش در مرحله رشد رویشی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری نودهی، داوود. (1391). تاثیر تنش خشکی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارایی مصرف آب سویا در مازندران. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 22(1)، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/477294/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری نودهی داوود. تاثیر تنش خشکی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارایی مصرف آب سویا در مازندران. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1391؛22(1):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/477294/fa

    IEEE: کپی

    داوود اکبری نودهی، “تاثیر تنش خشکی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کارایی مصرف آب سویا در مازندران،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 22، no. 1، pp. 13–23، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/477294/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button