مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

989
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره ورمی کمپوست بر رشد اولیه نشا لوبیا قرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney) در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 132

کلیدواژه

لوبیا (.Phaseolus vulgaris L)Q3

چکیده

 کود آلی ورمی کمپوست, به دلیل ساختار متخلخل, ظرفیت نگه داری آب بالا, دارا بودن موادی شبیه به هورمون ها و تنظیم کننده های رشد گیاهی و همچنین وجود مقادیر بالای عناصر غذایی ماکرو و میکرو, می تواند تاثیر تنش های مختلف را بر گیاهان کاهش دهد. این مطالعه به منظور بررسی برهم کنش سطوح مختلف عصاره آبی ورمی کمپوست و تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیک نشای لوبیاقرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney) انجام شد. ده سطح مختلف از عصاره ورمی کمپوست (صفر, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 5, 7.5, 10 و 100 درصد) و پنج سطح شوری (0, 30, 60, 90 و 120 میلی مول NaCl) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. نمونه برداری از نشاها پس از یک هفته انجام شد. نتایج نشان داد که در محیط بدون تنش, عصاره ورمی کمپوست در غلظت های 1, 2, 7.5 و 10 درصد, طول و وزن خشک هیپوکوتیل و همچنین وزن خشک ریشه را به صورت معنی داری افزایش داد (p≤0.05), اما تاثیر معنی داری بر قطر, سطح و مجموع طول ریشه ها نداشت. غلظت های 2 و 10 درصد عصاره ورمی کمپوست در شوری 30 میلی مول NaCl و عصاره 7.5 درصد در شوری 90 میلی مول NaCl, طول هیپوکوتیل را نسبت به شاهد (بدون ورمی کمپوست) به صورت معنی داری افزایش داد. در این آزمایش, غلظت های 2 و 5 درصد عصاره ورمی کمپوست به ترتیب در شوری 30 و 120 میلی مول NaCl, کاهش وزن خشک ریشه را به طور معنی داری بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیک خورمیزی، عبداله، ابریشم چی، پروانه، گنجعلی، علی، و پارسا، مهدی. (1390). تاثیر عصاره ورمی کمپوست بر رشد اولیه نشا لوبیا قرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney) در شرایط تنش شوری. پژوهش های حبوبات ایران، 2(2)، 121-132. SID. https://sid.ir/paper/171763/fa

    Vancouver: کپی

    بیک خورمیزی عبداله، ابریشم چی پروانه، گنجعلی علی، پارسا مهدی. تاثیر عصاره ورمی کمپوست بر رشد اولیه نشا لوبیا قرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney) در شرایط تنش شوری. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1390؛2(2):121-132. Available from: https://sid.ir/paper/171763/fa

    IEEE: کپی

    عبداله بیک خورمیزی، پروانه ابریشم چی، علی گنجعلی، و مهدی پارسا، “تاثیر عصاره ورمی کمپوست بر رشد اولیه نشا لوبیا قرمز رقم درخشان (Phaseolus vulgaris L. cv. Light Red Kidney) در شرایط تنش شوری،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 2، no. 2، pp. 121–132، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button