مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,000
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 91

چکیده

 در پژوهش حاضر گیاهان کلزا با دو رقم الایت و طلاییه تحت تنش توامان خشکی (2 سطح) و اسید آسکوربیک (1 سطح) قرار گرفتند. بعد از طی دوره تنش, گیاهان برداشت و پارامتر های گوناگون رشد مانند اوزان تر و خشک در دو بخش هوایی و زیرزمینی, سطح برگی, نرخ رشد نسبی, نرخ رشد نسبی برگ, سطح برگی ویژه, میزان آب در واحد سطح برگی, نرخ واحد برگی, اندازه گیری گردیدند. حضور اسیدآسکوربیک سبب تخفیف اثرات منفی تنش خشکی در هر دو گونه مورد مطالعه گردید. پاسخ های مورد مطالعه در رقم الایت نسبت به طلاییه بهتر بود. اندازه گیری فعالیت های آنزیمی در دانه رست های سویا تحت اثر عصاره گیاهان کلزا رقم طلاییه نشان دادند که عصاره به دست آمده از گیاهان کلزایی که تحت تیمار آبیاری 1.4 FC و اسیدآسکوربیک قرار داشتند افزایش معنی داری را در میزان فعالیت آسکوربات پراکسیدازی, کاتالازی و پراکسیدازی گیاهان سویا نسبت به عصاره به دست آمده از گیاهان کلزای تحت سایر تیمارها با اسیدآسکوربیک ایجاد کردند. همین نتایج در مورد رقم الایت هم صادق است با این تفاوت که میزان فعالیت آسکوربات پراکسیدازی در دانه رستهای سویا فقط تحت عصاره به دست آمده از گیاهان تیمار دیده تحت FC از بیشترین فعالیت برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قربانلی، مه لقا، فرزامی سپهر، مژگان، و نوروزی، فرانک. (1389). مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 2(3)، 73-91. SID. https://sid.ir/paper/174469/fa

    Vancouver: کپی

    قربانلی مه لقا، فرزامی سپهر مژگان، نوروزی فرانک. مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1389؛2(3):73-91. Available from: https://sid.ir/paper/174469/fa

    IEEE: کپی

    مه لقا قربانلی، مژگان فرزامی سپهر، و فرانک نوروزی، “مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 2، no. 3، pp. 73–91، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174469/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button