مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دگر آسیبی دو رقم کلزا بر شاخص جوانه زنی سویا

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 63

چکیده

 از بین گیاهان مختلف, گیاه کلزا به عنوان یک گیاه زراعی شاخص, حاوی ترکیبات آللوشیمیایی بنام ترکیبات گلوکوزینولاتی است. که تنها در شرایط خاصی به محیط آزاد شده و بر جوانه زنی و رشد گیاهان اثر می گذارد. این ترکیبات توسط آنزیم میروزیناز هیدرولیز شده و ترکیبات سمی نظیر ایزوتیوسیاناتها, تیوسیاناتها و نیتریل را تولید می کند. تجربه نشان می دهد جوانه زنی بذر و رشد سویا درکشت آن بعد از برداشت کلزا کاهش می یابد. هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان بازدارندگی عصاره آبی اندام هوایی و زیر زمینی دو رقم کلزا ( HyolaوPF ) و نیز عصاره پوسانده دو رقم در زمانهای مختلف بر شاخص جوانه زنی سویا (رقم گرگان 3) می باشد تا از این طریق اختلاف موجود بین دو رقم کلزا و نیز توان بازدارندگی این ترکیبات در دو بخش هوایی و زیر زمینی مورد ارزیابی قرار گیرد. دو رقم کلزا (Hyola و PF), تحت شرایط مزرعه ای کشت و در مرحله 5 برگی اندام هوایی (برگ و ساقه) و اندام زیر زمینی دو رقم از یکدیگر تفکیک و پس از شستشو و خشکاندن در دمای اتاق,خرد شد. در مرحله بعدی 5 گرم از نمونه خشک اندام هوایی و زیر زمینی جداگانه در 150 میلی لیتر آب مقطر مخلوط و از هر قسمت عصاره آبی تهیه شد.سپس5 میلی لیتر از هر عصاره روزانه و جداگانه به پتری دیشهای استریل حاوی 10 بذر سویا اضافه و درصد جوانه زنی بذرها از روز سوم تا هفتم و نیز طول ریشه چه درپایان روز هفتم در دمای2 ± 24 درجه سانتی گراد محاسبه شد. مطابق با نتایج بدست آمده عصاره حاصل از اندام هوایی دو رقم اثر بازدارندگی معنی داری را بر درصد جوانه زنی سویا نسبت به ریشه نشان داد که این اثر در رقم Hyola بیش ازPF  بود.در آزمایشی دیگر یک کیلو گرم از کل گیاه دو رقم با 10 کیاو گرم خاک مزرعه مخلوط و از این مخلوط (پوسانده) سه بار با فاصله یک هفته نمونه برداری و از گل اشباع آن عصاره گیری سپس5 میلی لیتراز هر عصاره روزانه و جداگانه به پتری دیشهای استریل حاوی 10 بذر سویا (رقم گرگان3 ) اضافه و درصد جوانه زنی بذرها از روز سوم تا هفتم و نیزطول ریشه چه در پایان روز هفتم در دمای 2 ± 24 درجه سانتی گراد محاسبه شد.نتایج نشان داد که پوسانده هفته اول دو رقم اثر بازدارندگی بیشتری بر درصد جوانه زنی و طول ریشه دارد. همچنین اثر پوسانده هفته اول رقم pF بر درصد جوانه زنی سویا بیش از رقم Hyola و بر رشد ریشه چه کمتر از Hyola  بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیاکان، مریم، انصاری، صابر، و نوری نیا، عباسعلی. (1385). بررسی اثر دگر آسیبی دو رقم کلزا بر شاخص جوانه زنی سویا . زیست شناسی ایران، 19(1)، 54-63. SID. https://sid.ir/paper/21134/fa

    Vancouver: کپی

    نیاکان مریم، انصاری صابر، نوری نیا عباسعلی. بررسی اثر دگر آسیبی دو رقم کلزا بر شاخص جوانه زنی سویا . زیست شناسی ایران[Internet]. 1385؛19(1):54-63. Available from: https://sid.ir/paper/21134/fa

    IEEE: کپی

    مریم نیاکان، صابر انصاری، و عباسعلی نوری نیا، “بررسی اثر دگر آسیبی دو رقم کلزا بر شاخص جوانه زنی سویا ،” زیست شناسی ایران، vol. 19، no. 1، pp. 54–63، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button