مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح توازن کاتیون آنیون و پروتئین جیره بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 52

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و توازن کاتیون آنیون در جیره های غذایی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی به روش فاکتوریل 3´3 در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار برای هر تیمار (486 قطعه جوجه گوشتی سویه راس) به مدت 42 روز بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی خون انجام گردید. نه جیره حاوی سه سطح پروتئین مطابق با NRC, %90 و %80 مقدار مورد نیاز, و سه سطح الکترولیت (DEB) 200, 260 و 320 میلی اکی والان بر کیلوگرم بر اساس توصیه انجمن تحقیقات ملی آمریکا مورد آزمایش قرار گرفتند. پرندگان روزانه 8 ساعت از ساعت 10 صبح تا 18 عصر تحت تنش گرمایی (34±3 0C) قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که سطوح مختلف توازن الکترولیت موجب تغییر معنی دار در افزایش وزن در دوره آغازین شده و جیره غذایی حاوی DEB 260 میلی اکی والان بر کیلوگرم و پروتئین متوسط بیشترین افزایش وزن را نشان دادند (p<0.05). در دوره رشد و کل دوره افزایش وزن و خوراک مصرفی به طور معنی داری در DEB 260 در مقایسه با DEB 200 افزایش یافت (p<0.05). سطوح مختلف پروتئین تغییر معنی داری در صفت افزایش وزن و خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در دوره های آزمایش ایجاد نکرد. سطح الکترولیت و پروتئین تاثیر معنی داری بر غلظت کلسترول, تری گلیسرید, پروتئین تام, آلبومین, پتاسیم وسدیم نداشت. گروه های مختلف آزمایش تاثیر معنی داری بر فراسنجه های هماتولوژی خون شامل هموگلوبین, هماتوکریت, هتروفیل, لنفوسیت, منوسیت, شمارش گلبولهای سفید نداشت. غلظت کلر خون در اثر افزایش DEB کاهش معنی داری نشان داد (p<0.05). در نتیجه در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی سطح الکترولیت 260 و پروتئین متوسط پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفامهر، علیرضا، نریمانی راد، محمد، و نوبخت، علی. (1388). اثر سطوح توازن کاتیون آنیون و پروتئین جیره بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، 3(6)، 39-52. SID. https://sid.ir/paper/175493/fa

    Vancouver: کپی

    صفامهر علیرضا، نریمانی راد محمد، نوبخت علی. اثر سطوح توازن کاتیون آنیون و پروتئین جیره بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)[Internet]. 1388؛3(6):39-52. Available from: https://sid.ir/paper/175493/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا صفامهر، محمد نریمانی راد، و علی نوبخت، “اثر سطوح توازن کاتیون آنیون و پروتئین جیره بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی،” پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، vol. 3، no. 6، pp. 39–52، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/175493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button