مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان شیوع فصلی کمپیلوباکتر ججونای و کمپیلوباکترکولای در شیرهای خام شهرستان آمل با استفاده از روش M.PCR

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 86

چکیده

 در این مطالعه, تعداد 138 نمونه شیر از مراکز جمع آوری شیر شهرستان آمل در هر فصل سال (1389) و به روش تصادفی ساده, تهیه شدند. نمونه ها در شرایط سرما به آزمایشگاه منتقل شدند. سپس, نمونه ها به مدت 48 ساعت در محیط کشت آبگوشت غنی کننده کمپیلوباکتر تحت شرایط میکروآئروفیلیک در دمای 42 درجه سانتی گراد به مدت زمان 48 ساعت گرمخانه گذاری شدند. محیط های غنی شده به داخل یک محیط کشت انتخابی بر پایه blood agar انتقال یافتند و دوباره تحت شرایط ذکر شده گرمخانه گذاری شدند. سپس,DNA باکتری از یک میلی لیتر آبگوشت غنی کننده استخراج گردید. ردیابی و شناسایی گونه های کمپیلوباکتر با روش Multiplex PCR و با استفاده از ژن اختصاصی گونه ججونای و کولای صورت پذیرفت DNA ladder 100 pb به عنوان یک Size Reference برای آزمایش PCR مورد استفاده قرار گرفت. محصول PCR برای گونه ججونای160 pb و برای گونه کولای 894 bp با ژل الکترفورز شناسایی شد. از مجموع 138 نمونه در هر فصل در فصل بهار, ک. ججونای 6.6 درصد و ک.کولای 1.5 درصد, در فصل تابستان, ک. ججونای 11.6 درصد و ک.کولای 3.7 درصد, در فصل پاییز, ک. ججونای 5.1 درصد و ک.کولای 2.2 درصد, در فصل زمستان ک. ججونای 2.9 درصد و ک.کولای 0.8 درصد تشخیص داده شدند. نتایج این مطالعه, نشان داد که در فصل تابستان, کمپیلوباکتر ججونای و کولای در بیش ترین میزان شیوع و در فصل زمستان در کم ترین میزان شیوع در شیرهای خام شهرستان آمل بودند (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی واسکس، عباس، کریم، گیتی، شریفی سلطانی، مهدی، نصیری، داوود، و پورجعفر، هادی. (1391). بررسی میزان شیوع فصلی کمپیلوباکتر ججونای و کمپیلوباکترکولای در شیرهای خام شهرستان آمل با استفاده از روش M.PCR. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 4(4 (پیاپی 14))، 81-86. SID. https://sid.ir/paper/176495/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی واسکس عباس، کریم گیتی، شریفی سلطانی مهدی، نصیری داوود، پورجعفر هادی. بررسی میزان شیوع فصلی کمپیلوباکتر ججونای و کمپیلوباکترکولای در شیرهای خام شهرستان آمل با استفاده از روش M.PCR. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1391؛4(4 (پیاپی 14)):81-86. Available from: https://sid.ir/paper/176495/fa

    IEEE: کپی

    عباس توکلی واسکس، گیتی کریم، مهدی شریفی سلطانی، داوود نصیری، و هادی پورجعفر، “بررسی میزان شیوع فصلی کمپیلوباکتر ججونای و کمپیلوباکترکولای در شیرهای خام شهرستان آمل با استفاده از روش M.PCR،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 4، no. 4 (پیاپی 14)، pp. 81–86، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button