مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,201
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان بلانکیت در آب نبات تولیدی در کارگاه های شهرستان بجنورد طی سال 1388

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

بلانکیت(Na2S2O4) , ترکیب گوگردی سدیم انیدرید هیدرو سولفورو, از جمله ترکیبات شیمیایی سمی است که به منظور بهبود کیفیت ظاهری در تهیه ی آب نبات استفاده می شود. آثار سو بلانکیت بر سلامت انسان به اثبات رسیده است. نظر به این که شهرستان بجنورد اصلی ترین مرکز تولید آب نبات در سطح استان و حتی کشور است, ارزیابی دقیق میزان بلانکیت در محصولات تولید این شهرستان ضروری به نظر می رسید. در این تحقیق میزان بلانکیت به صورت انیدرید سولفورو در 120 نمونه آب نبات بجنوردی تهیه شده در 10 کارگاه شهرستان بجنورد طی یک دوره ی 4 ماهه, با دو تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد متوسط و انحراف معیار میزان سولفیت نمونه ها به ترتیب 3.4ppm و 7 بوده و تنها در یکی از واحدهای تحت مطالعه میزان بلانکیت بیش تر از حد مجاز تعیین شده از سوی استاندارد ملی ایران بود. (با متوسط 23ppm و انحراف معیار 7.6) در سایر واحدها میزان بلانکیت حتی کم تر از 5ppm بود. همچنین اختلافی بین میزان بلانکیت مورد استفاده در ماه های مختلف وجود نداشت. مطالعه ی تاثیر فرآیند پخت بر میزان SO2 باقیمانده در آب نبات نشان داد که این فرآیند نقش قابل توجهی در کاهش میزان SO2 در آب نبات داشته , منجر به کاهش جذب سولفیت به میزان 70 درصد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی ثانی، علی، فرهادی، محمد، و فیاض، محمد. (1388). بررسی میزان بلانکیت در آب نبات تولیدی در کارگاه های شهرستان بجنورد طی سال 1388. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 1(2)، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/176614/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی ثانی علی، فرهادی محمد، فیاض محمد. بررسی میزان بلانکیت در آب نبات تولیدی در کارگاه های شهرستان بجنورد طی سال 1388. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1388؛1(2):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/176614/fa

    IEEE: کپی

    علی محمدی ثانی، محمد فرهادی، و محمد فیاض، “بررسی میزان بلانکیت در آب نبات تولیدی در کارگاه های شهرستان بجنورد طی سال 1388،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 1، no. 2، pp. 51–58، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176614/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا