مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اصلاح و معتبر سازی روش اندازه گیر ی کمی بلانکیت در نان سنتی بروش طیف سنجی نوری

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 189

چکیده

نان یکی از قدیمی ترین و پر مصرف ترین غذاهایی است که به اشکال متنو عی از آن استفاده می شود که کیفیت و سلامت آن از اهمیت ویژه ی برخوردار بوده و نظارت مستمر ارگان های ذیربط بر تولید آرد و کیفیت پخت نان می تواند سلامت آن را تضمین کند. استفاده از جوش شیرین و بلانکیت (دی تیونیت سدیم) می تواند کیفیت نان را تحت تاثیر قرار داده و سلامت مصرف کنندگان را با مخاطره مواجه سازد. روشهای کیفی برای تعیین مقادیر کم از بلانکیت کارآیی ندارند. لذا هدف از این مطالعه, ارائه یک روش کمی مناسب و معتبر برای اندازه گیری مقادیر کم بلانکیت می باشد. برای رسیدن به این هدف, روش کمی حذف شده استاندارد شماره 2628 سازمان ملی استاندارد انتخاب شده و دو اصلاح جزئی (انجام آزمایش بر روی خمیر نان و استفاده از محلول رزآنیلین تازه تهیه شده) در آن انجام گرفت. در بخش عملی بر روی نمونه های خمیر نان, استاندارد بلانکیت اسپایک شده و مقدار آن در طول موج 560 نانومتر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر قرائت گردید. با توجه به نتایج حاصل از (منحنی استاندارد و اعتبار بخشی که 0. 999= R2, در صد ریکاوری در فاکتور صحت برای دو نمونه اسپایک-شده بترتیب 805/89 و 3/103, دقت روش برای سه نمونه انتخابی که بترتیب 329/0, 242/0 و 203/0 بودند و با توجه به مقدار 0. 05ppm LOQ=), می توان نتیجه گرفت که این روش یک روش معتبر, دقیق, خطی بوده و از صحت و حد تشخیص کمی بالایی برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفقی خامنه، مریم، مولوی، ام لیلا، ولیپور، جواد، و حمیدی، علی اصغر. (1397). اصلاح و معتبر سازی روش اندازه گیر ی کمی بلانکیت در نان سنتی بروش طیف سنجی نوری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 181-189. SID. https://sid.ir/paper/369348/fa

    Vancouver: کپی

    شفقی خامنه مریم، مولوی ام لیلا، ولیپور جواد، حمیدی علی اصغر. اصلاح و معتبر سازی روش اندازه گیر ی کمی بلانکیت در نان سنتی بروش طیف سنجی نوری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):181-189. Available from: https://sid.ir/paper/369348/fa

    IEEE: کپی

    مریم شفقی خامنه، ام لیلا مولوی، جواد ولیپور، و علی اصغر حمیدی، “اصلاح و معتبر سازی روش اندازه گیر ی کمی بلانکیت در نان سنتی بروش طیف سنجی نوری،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 181–189، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369348/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button