مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ترمیمی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بومی ایران بر ترمیم زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی نر نژاد ویستار

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 45

چکیده

 زخم معده از بیماری های شایعی است که عواملی هم چون تغذیه نامناسب, عوارض دارویی و غیره باعث این بیماری می شود. درمان زخم معده با دارو های شیمیایی همراه با عوارض جانبی است و بروز مشکلاتی نظیر پدیده خود ایمنی باعث شده تا تلاش گسترده ای برای یافتن راه حل جایگزین درمان زخم معده صورت گیرد. باکتری های پروبیوتیک ارگانیسم های غالب فلور مجاری گوارشی هستند که اثرات سودمندی مخصوصا در درمان بیماری های گوارشی دارند. یکی از مهم ترین گروه های پروبیوتیک, باکتری های لاکتیک اسید هستند, که به طور معمول در استارتر محصولات لبنی استفاده می شوند هدف از این مطالعه بررسی اثر ترمیمی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی جدا شده از محصولات لبنی سنتی بومی ایران بر ترمیم زخم معده موش نر نژاد ویستار است. موش ها بطور تصادفی به سه گروه 3 تایی تجربی, کنترل 1 و کنترل 2 تقسیم شدند. موش ها پس از تحمل بیست و چهار ساعت گرسنگی, تحت عمل جراحی قرار گرفتند و زخم معده توسط تزریق.0.12 میلی لیتر اسید استیک (60%v/v) ایجاد شد. و یک روز پس از جراحی گروه تجربی مقدار cfu/day 1´1010 باکتری محلول در یک میلی لیتر شیر استریلیزه, کنترل 1 یک میلی لیتر شیر استریلیزه و گروه کنترل 2 یک میلی لیتر آب از طریق گاواژ تا زمان تشریح دریافت نمودند. موش ها را در روزهای 1, 4, 7, 10 و 14 پس از ایجاد زخم معده کشته و ابعاد زخم معده در روزهای ذکر شده اندازه گیری شد. آنالیز آماری داده ها توسط نرم افزار SPSS انجام و نتایج آزمایش به صورت SEM±Mean گزارش شد. مطالعات بافت شناسی در روز چهارم نشان دهنده افزایش معنی دار میزان نوتروفیل و ماکروفاژ در گروه تجربی نسبت به دو گروه دیگر و در روز هفتم نشان دهنده کاهش معنی دار میزان نوتروفیل, ماکروفاژ و فیبروبلاست در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل 1 (P<0.05) و کنترل 2 (P<0.0002) بود. در روز 10 و 14 نیز کاهش معنی دار میزان نوتروفیل ها, ماکروفاژها و فیبروبلاست ها در گروه تجربی (P<0.000) نسبت به دو گروه دیگر مشاهده گردید. سویه لاکتوباسیلوس کازئی ابعاد زخم را در گروه تجربی نسبت به دو گروه کنترل 1 و کنترل 2 به طور معناداری (P<0.001) کاهش داده و دارای اثر ترمیمی قابل ملاحظه بر زخم معده ناشی از اسید استیک می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سکوتی، اصغر، رهنما، مهدی، حیدری نصرآبادی، میترا، و تاج آبادی ابراهیمی، مریم. (1390). اثر ترمیمی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بومی ایران بر ترمیم زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی نر نژاد ویستار. زیست شناسی جانوری، 4(1)، 35-45. SID. https://sid.ir/paper/176845/fa

Vancouver: کپی

سکوتی اصغر، رهنما مهدی، حیدری نصرآبادی میترا، تاج آبادی ابراهیمی مریم. اثر ترمیمی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بومی ایران بر ترمیم زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی نر نژاد ویستار. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1390؛4(1):35-45. Available from: https://sid.ir/paper/176845/fa

IEEE: کپی

اصغر سکوتی، مهدی رهنما، میترا حیدری نصرآبادی، و مریم تاج آبادی ابراهیمی، “اثر ترمیمی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بومی ایران بر ترمیم زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی نر نژاد ویستار،” زیست شناسی جانوری، vol. 4، no. 1، pp. 35–45، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176845/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button