مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی امکان بروز اثرات غیرسرطانی کادمیوم، نیکل، سرب، کروم و روی ناشی از مصرف ماهی شیربت (Barbus grypus) در شهرستان ماهشهر

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 43

چکیده

 با افزایش توسعه, تکنولوژی و تولید متنوع مواد شیمیایی مورد نیاز در صنعت, کشاورزی در دهه های اخیر به صورت فزاینده ای گسترش یافته است به طوری که با افزایش جمعیت, فعالیت های صنعتی و کشاورزی ورود آلاینده ها به محیط زیست افزایش یافته است. این تحقیق در سال 1395 با هدف ارزیابی امکان بروز اثرات غیرسرطانی فلزات سنگین ناشی از مصرف ماهی شیربت مردم شهر ماهشهر در فصل تابستان انجام شد. در این پژوهش نمونه های ماهی مورد نیاز از صید روزانه صیادان بندر ماهشهر در سال 1395 تهیه شدند. نمونه گیری به صورت تصادفی از بین ماهیان صید شده و آماده عرصه به بازار صورت گرفت که 26 نمونه استفاده شد. بعد از زیست سنجی, بافت عضله نمونه ها جداسازی و هضم شیمیایی نمونه انجام شد و با استفاده از دستگاه جذب اتمی (Ultima2c) میزان غلظت فلزات کادمیوم, نیکل, سرب, کروم و روی عضله اندازه گیری گردید و براساس جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه نسبت خطر فلزات سنگین تعیین شد. نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت کادمیوم و نیکل, سرب, کروم و روی در عضله ماهی شیربت به ترتیب 848/2, 933/1, 23. 3, 045/0 و 93/23 میلی گرم وزن خشک بود که این میزان فلز کادمیوم, نیکل, سرب بالاتر از حد استاندارد تعیین شده توسط سازمان های معتبر جهانی مانند WHO, FAO, MAFF و FDA هستند. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه, نسبت خطر (HQ) کادمیوم بالاتر از 1 (10/1), نیکل پایین تر از 1(82/0), سرب بالاتر از1(99/9), کروم پایین تر از 1 (019/0) و روی بالاتر ازیک (25/10) بود که براین اساس مصرف ماهی شیربت این منطقه خطر حادی برای مصرف کنندگان از نظر میزان فلزات سنگین در پی خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالمی، مهدی، و سیاحی، زهرا. (1397). ارزیابی امکان بروز اثرات غیرسرطانی کادمیوم, نیکل, سرب, کروم و روی ناشی از مصرف ماهی شیربت (Barbus grypus) در شهرستان ماهشهر. زیست شناسی جانوری، 10(4 )، 33-43. SID. https://sid.ir/paper/176899/fa

    Vancouver: کپی

    سالمی مهدی، سیاحی زهرا. ارزیابی امکان بروز اثرات غیرسرطانی کادمیوم, نیکل, سرب, کروم و روی ناشی از مصرف ماهی شیربت (Barbus grypus) در شهرستان ماهشهر. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1397؛10(4 ):33-43. Available from: https://sid.ir/paper/176899/fa

    IEEE: کپی

    مهدی سالمی، و زهرا سیاحی، “ارزیابی امکان بروز اثرات غیرسرطانی کادمیوم, نیکل, سرب, کروم و روی ناشی از مصرف ماهی شیربت (Barbus grypus) در شهرستان ماهشهر،” زیست شناسی جانوری، vol. 10، no. 4 ، pp. 33–43، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176899/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button