مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

13,894
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای تاثیر عصاره های سیر، آقطی سیاه، و سیاهدانه بر تعداد گلبول های سفید و اجزای پروتئینی خون در موش آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

 گیاهان دارویی سیاهدانه, سیر و آقطی سیاه سه گیاه دارویی شناخته شده در طب سنتی محسوب می شوند که با داشتن ترکیبات شیمیایی موثر در سیستم ایمنی کاربرد فراوانی در طب سنتی جهت مقابله با عفونت دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مقایسه ای نقش سه گیاه مذکور در سیستم ایمنی و پروتئین های خون است. در این تحقیق موش های نر از نژاد بالب سی مورد آزمایش به چهار گروه تقسیم شدند. گروه شاهد و گروه های تجربی 1, 2 و 3 که به ترتیب دوز50 mg/kg , 100 و 200 از یکی از سه عصاره هیدروالکلی سیاهدانه, سیر و آقطی سیاه را بصورت یک روز در میان و به مدت20  روز با تزریق درون صفاقی دریافت کردند. در پایان آزمایش ها, خونگیری انجام شده و جهت شمارش گلبول های سفید و الکتروفورز پروتئین های خون مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمده با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه دانکن و در سطح اطمینان بالاتر از 95% (P<0.05) ارزیابی شد. بررسی ها حاکی از آن است که عصاره های سیاهدانه و سیر در سه گروه تجربی قادر به افزایش تعداد گلبول های سفید می باشد. سیاهدانه میزان پروتئین های آلبومین, آلفا 1 و 2 و نسبت A/G را افزایش داده در حالی که سیر در افزایش آلفا 1 و گاما موثر می باشد. در حالی که آقطی سیاه عامل کاهش غلظت پروتئین گاما می باشد. دو گیاه سیر و سیاهدانه با تغییر در تعداد گلبول های سفید و میزان غلظت پروتئین های خون نظیر آلبومین, آلفا 1 و 2 و گاما در سیستم ایمنی بدن موثر بوده درحالی که در خصوص گیاه آقطی سیاه نتایج تاثیر مشخصی را نشان نمی دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدرسی، مهرداد. (1390). بررسی مقایسه ای تاثیر عصاره های سیر, آقطی سیاه, و سیاهدانه بر تعداد گلبول های سفید و اجزای پروتئینی خون در موش آزمایشگاهی. زیست شناسی جانوری، 3(3)، 59-70. SID. https://sid.ir/paper/176975/fa

    Vancouver: کپی

    مدرسی مهرداد. بررسی مقایسه ای تاثیر عصاره های سیر, آقطی سیاه, و سیاهدانه بر تعداد گلبول های سفید و اجزای پروتئینی خون در موش آزمایشگاهی. زیست شناسی جانوری[Internet]. 1390؛3(3):59-70. Available from: https://sid.ir/paper/176975/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد مدرسی، “بررسی مقایسه ای تاثیر عصاره های سیر, آقطی سیاه, و سیاهدانه بر تعداد گلبول های سفید و اجزای پروتئینی خون در موش آزمایشگاهی،” زیست شناسی جانوری، vol. 3، no. 3، pp. 59–70، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button