مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضد قارچی اسانس زیره سبز و رزماری در گندم آلوده به قارچ Bipolaris sorokiniana

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 196

چکیده

 پوسیدگی معمول ریشه ناشی از قارچ Bipolaris sorokiniana, یکی از مهم ترین بیماری های گندم می باشد که با توجه به خاک زی بودن این بیماری, به وسیله کنترل شیمیایی به راحتی خنثی نمی شود. در این تحقیق اثر اسانس زیره سبز, رزماری و اسانس ترکیبی این دو گیاه بر رشد گندم تحت تنش بیماری القا شده با قارچ Bipolaris sorokiniana مطالعه شد. اسانس بسیاری از گیاهان دارای اثرات ضد قارچی هستند. جهت استحصال اسانس از روش تقطیر با آب توسط کلونجر استفاده شد و پس از به دست آوردن اسانس, جداسازی ترکیبات توسط کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی (GC-MS) نشان داد که بیشترین ماده تشکیل دهنده اسانس زیره 3-Caren-10-al (% 13/27), برای رزماری 1R-à-Pinene (%82/14) و همچنین 3-Caren-10-al (% 12) بیشترین ماده تشکیل دهنده اسانس زیره و رزماری در ترکیب باهم می باشد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اسانس ترکیبی زیره سبز و رزماری بیشترین تأثیر را در جلوگیری از کاهش طول ریشه, وزن خشک ریشه, سطح برگ و کاهش رشد قارچ داشت. البته اسانس زیره سبز اثر معنی داری در حفظ وزن تر و خشک شاخساره و همچنین محتوای آب نسبی برگ تحت تنش بیماری داشت. همبستگی مثبت معنی داری (05/0> P) بین فاکتورهای رشدی مختلف مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدخانی، نیر، و یکتا، علی. (1398). فعالیت ضد قارچی اسانس زیره سبز و رزماری در گندم آلوده به قارچ Bipolaris sorokiniana. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 29(3 )، 181-196. SID. https://sid.ir/paper/180600/fa

    Vancouver: کپی

    محمدخانی نیر، یکتا علی. فعالیت ضد قارچی اسانس زیره سبز و رزماری در گندم آلوده به قارچ Bipolaris sorokiniana. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(3 ):181-196. Available from: https://sid.ir/paper/180600/fa

    IEEE: کپی

    نیر محمدخانی، و علی یکتا، “فعالیت ضد قارچی اسانس زیره سبز و رزماری در گندم آلوده به قارچ Bipolaris sorokiniana،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 3 ، pp. 181–196، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180600/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button