Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,107
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,160
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 مقدمه: به علت مقاومت میکروارگانیسم ها در برابر آنتی بیوتیک ها, استفاده از گیاهان دارویی جهت دستیابی به ترکیبات جدید و غلبه بر آنها, امری مهم و ضروری می باشد. هدف از انجام این مطالعه, بررسی ترکیبات موثر و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی, به عنوان یکی از شایعترین باکتری های بیماریزا و تعیین سینتیک اثر آن می باشد.روش بررسی: پس از جداسازی گیاه رزماری از دیگر گیاهان اقلیم شهر کرمان و خشک نمودن آن, استخراج اسانس به روش تقطیر با آب انجام گردید. اسانس بدست آمده, بوسیله گازکروماتوگرافی جرمی آنالیز و ترکیبات موجود در آن شناسایی شد. جهت تعیین خواص ضد باکتریایی, از روش های استاندارد انتشار دیسک, تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. ضمنا سینتیک اثر اسانس بر روی باکتری نیز تعیین گردید.یافته ها: در آنالیز اسانس رزماری, 20 ترکیب شناسایی شد که 82.09 درصد این ترکیبات شامل 1,8 Cineole, Borneo, a-pinen, Camphor, Linalool, Camphene, limonene و Verbenone می باشد. قطر هاله عدم رشد بدست آمده در غلظت 32 mg/Disc اسانس, از قطر هاله عدم رشد آنتی بیوتیک های جنتامایسین, پنی سیلین, استرپتومایسین و اریترومایسین بیشتر می باشد. همچنین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) در این مطالعه به ترتیب برابر 3000 (mg)/ml و 3200 (mg)/ml حاصل شد. زمان مورد نیاز برای نابودی کامل اشرشیاکلی نیز 25 دقیقه بدست آمد.نتیجه گیری: بررسی های انجام گرفته در این مطالعه نشان داد اسانس گیاه رزماری جمع آوری شده از شهر کرمان دارای خاصیت ضدباکتریایی بسیار خوبی بر علیه اشرشیاکلی بوده, بطوریکه نسبت به برخی آنتی بیوتیک های دارویی رایج, این خاصیت را در غلظت کمتری, نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتیان، محمد، و حاتمی، بهنام. (1392). بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن. طلوع بهداشت، 12(1 (مسلسل 38))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/103047/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتیان محمد، حاتمی بهنام. بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن. طلوع بهداشت[Internet]. 1392؛12(1 (مسلسل 38)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/103047/fa

    IEEE: کپی

    محمد ملکوتیان، و بهنام حاتمی، “بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن،” طلوع بهداشت، vol. 12، no. 1 (مسلسل 38)، pp. 1–13، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا