مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پایداری زیست محیطی نظام زراعی با استفاده از تحلیل ردپای اکولوژیک (مطالعه موردی: کشت سیب زمینی و خیار در دهستان سفالگران شهرستان بهار)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 99

چکیده

 تحلیل ردپای اکولوژیک در کشاورزی موضوعی جدید و در حال تکامل است که میزان زمین بهره ور مورد نیاز برای جبران اثرات زیست محیطی ناشی از فعالیت های گوناگون کشاورزی را مشخص می کند. در این راستا هدف اصلی تحقیق تحلیل ردپای اکولوژیکی کشت سیب زمینی و خیار در دهستان سفالگران شهرستان بهار است. رویکرد غالب پژوهش کمی و پیمایشی بوده و داده ها با استفاده از پرسشنامه به صورت مقطعی در سال زراعی 1395-1394 از 100 نفر کشاورز سیب زمینی کار و 50 نفر از کشت کنندگان خیار گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای ارزیابی پایداری, با در نظر گرفتن مصرف انرژی, از شاخص های ارزیابی زیست محیطی براساس مصرف بذر, آب, سوخت, نیروی انسانی, کود, سموم, تولید محصولات سیب زمینی و خیار استفاده شد. معیار مقایسه هکتار جهانی حاصل از برآورد مدل ردپای اکولوژیکی در هریک از محصولات بود. نتایج پژوهش نشان داد که براساس رویکرد ردپا, هر دو کشت در وضعیت ناپایدار قرار دارند و تفاوت معنی داری بین نمره کل ردپای اکولوژیکی بر حسب هکتار جهانی در کشت سیب زمینی (03/4) و کشت خیار (23/3) وجود دارد, به طوری که کشت خیار از ناپایداری زیست محیطی کمتری برخودار است. طبق فاکتور هکتار جهانی, هر دو کشت سیب زمینی و خیار بیش از ظرفیت اکولوژیکی یک هکتار زمین مولد بهره برداری می شوند, بدین مفهوم که زمین مورد نیاز برای جبران اثرات زیست محیطی این دو کشت کافی نیست. با این وجود ردپای اکولوژیکی فاکتور بذر برای کشت سیب زمینی با 5/24 درصد هکتار جهانی و برای کشت خیار فاکتور کود شیمیایی(نیتروژن) با 95/22 درصد بیشترین تأثیر را بر ناپایداری زیست محیطی داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، پیام، نادری مهدیی، کریم، کریمی، سعید، و شانازی، کاروان. (1398). ارزیابی پایداری زیست محیطی نظام زراعی با استفاده از تحلیل ردپای اکولوژیک (مطالعه موردی: کشت سیب زمینی و خیار در دهستان سفالگران شهرستان بهار). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 29(2 )، 53-99. SID. https://sid.ir/paper/180715/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی پیام، نادری مهدیی کریم، کریمی سعید، شانازی کاروان. ارزیابی پایداری زیست محیطی نظام زراعی با استفاده از تحلیل ردپای اکولوژیک (مطالعه موردی: کشت سیب زمینی و خیار در دهستان سفالگران شهرستان بهار). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(2 ):53-99. Available from: https://sid.ir/paper/180715/fa

    IEEE: کپی

    پیام رضایی، کریم نادری مهدیی، سعید کریمی، و کاروان شانازی، “ارزیابی پایداری زیست محیطی نظام زراعی با استفاده از تحلیل ردپای اکولوژیک (مطالعه موردی: کشت سیب زمینی و خیار در دهستان سفالگران شهرستان بهار)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 53–99، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button