Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

585
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمه ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول)

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 51

چکیده

ارزیابی چرخه حیات (LCA) رویکردی برای مطالعه اثرات زیست محیطی تولید محصول یا انجام یک فعالیت است که بر اساس دو شاخص میزان مصرف منابع وانتشارآلاینده ها محاسبه می گردد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات زیست محیطی تولید فلفل دلمه ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات در سال های زراعی 90 تا 96 انجام شد. اطلاعات اولیه از طریق سازمان جهاد کشاورزی و مصاحبه حضوری از بین 260 نفر جامعه آماری, 152 کشاورز که از طریق فرمول کوکران تعیین شد در شهرستان دزفول به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی, از روش 14040 ISO به ازای یک واحد کارکردی معادل با یک تن فلفل دلمه ای استفاده شد. گرمایش جهانی, اسیدیته, تخلیه منابع آبی, فسیلی, فسفات و پتاس شش گروه تاثیر مورد مطالعه را تشکیل می دهند. نتایج نشان داد که آلاینده CO2 و NH3 در قالب گروه های تاثیر گرمایش جهانی واسیدیته درنظام کشت فلفل دلمه ای بیشترین اثر را داشتند. مقادیرشاخص زیست محیطی (EcoX) و شاخص تخلیه منابع (RDI) به ترتیب 0492/0 و 4806/0 محاسبه شدند. گروه های تاثیراسیدیته و منابع تخلیه فسفات بترتیب بیشترین پتانسیل آسیب به محیط زیست را درقالب گروه های تاثیر زیست محیطی و تخلیه منابع داشتند. بنابراین, مدیریت مصرف کود اوره و جایگزینی بخشی از آن با منابع آلی و غیرشیمیایی در بوم نظام های کشاورزی به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی ایران امری ضروری واجتناب ناپذیراست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تدین پور، نسترن، سبزقبایی، غلامرضا، و دشتی، سولماز. (1398). بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمه ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 29(2 )، 39-51. SID. https://sid.ir/paper/180722/fa

    Vancouver: کپی

    تدین پور نسترن، سبزقبایی غلامرضا، دشتی سولماز. بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمه ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(2 ):39-51. Available from: https://sid.ir/paper/180722/fa

    IEEE: کپی

    نسترن تدین پور، غلامرضا سبزقبایی، و سولماز دشتی، “بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمه ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 39–51، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button