مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرتو گاما روی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در رقم روشن

صفحات

 صفحه شروع 120 | صفحه پایان 127

چکیده

 در بین غلات, گندم به عنوان یک محصول استراتژیک در جهان مورد توجه می باشد. کیفیت نان این محصول متأثر از خواص فیزیکی و شیمیایی گلوتن دانه گندم می باشد. به منظور دستیابی به لاین هایی با خصوصیات کیفی برتر, پرتوتابی فیزیکی با منبع تابش گاما روی رقم روشن با سطح زیر کشت بالا طی همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران انجام گردید. برای بررسی تاثیر پرتو گاما بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکردی گندم, رقم روشن و لاین های موتانت آن در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در مزرعه آزمایشی زعفرانیه شهرستان کرج در سال زراعی 1395-1394 کشت شدند. خصوصیات مورفولوژیکی و زراعی رقم و لاین های موتانت شامل ارتفاع, طول پدانکل, ارتفاع پانیکول, تعداد پانیکول, سطح برگ و عملکرد اندازه گیری شد. پس از برداشت, نیز خصوصیات فیزیکی و شیمیایی, آزمایشات شیمیایی (درصد پروتئین, عدد زلنی, حجم نان, درصد رطوبت دانه, سختی دانه و گلوتن تر), آزمون فارینوگراف (زمان رسیدن خمیر, پایداری خمیر, زمان شل شدن خمیر پس از 10 و 20 دقیقه, ارزش والریمتری و عدد کیفی فارینوگراف) و آزمون اکستنسوگراف (حداکثر مقاومت به کشش, مقاومت به کشش بعد از 5 دقیقه, قابلیت کشش, مقاومت نسبی و انرژی لازم جهت کشیدن خمیر) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در لاین روشن3 عدد زلنی, میزان سختی دانه, گلوتن مرطوب و درصد پروتئین نسبت به شاهد افزایش معنی دار داشت. با بررسی صفات فارینوگرافی در لاین روشن3, درصد جذب آب, پایداری خمیر و ارزش والریمتری افزایش معنی دار و درجه سست شدن خمیر بعد از 10 و 20 دقیقه کاهش معنی داری نسبت به شاهد نشان داد. لاین نامبرده افزایش معنی داری از نظر صفات اکستنسوگرافی نسبت به بقیه ژنوتیپ های مورد بررسی داشت. از اطلاعات بدست آمده در این بررسی می توان نتیجه گرفت که اصلاح به روش موتاسیونی قادر به بهبود صفات کیفی در گیاهان زراعی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راحمی، محمدرضا، یامچی، احد، نواب پور، سعید، سلطانلو، حسن، و روپستورف، پیتر. (1397). تاثیر پرتو گاما روی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در رقم روشن. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 10(26 )، 120-127. SID. https://sid.ir/paper/180980/fa

    Vancouver: کپی

    راحمی محمدرضا، یامچی احد، نواب پور سعید، سلطانلو حسن، روپستورف پیتر. تاثیر پرتو گاما روی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در رقم روشن. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛10(26 ):120-127. Available from: https://sid.ir/paper/180980/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا راحمی، احد یامچی، سعید نواب پور، حسن سلطانلو، و پیتر روپستورف، “تاثیر پرتو گاما روی صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در رقم روشن،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 10، no. 26 ، pp. 120–127، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180980/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button