مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

891
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی واکنش ژنوتیپ های برنج به تنش شوری در مرحله جوانه زنی

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 21

چکیده

 به منظور ارزیابی واکنش ژنوتیپ های برنج به تنش شوری در مرحله جوانه زنی آزمایشی در قالب طرح کرت های خرد شده بر اساس طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در محیط هیدروپونیک اجرا شد که طی آن 16 ژنوتیپ برنج در 4 سطح شوری (0, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) مورد بررسی قرار گرفتند. در این آزمایش صفات درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, وزن خشک ریشه چه, وزن خشک ساقه چه, بیوماس کل و وزن خشک کل ریشه چه و ساقه چه اندازه گیری شد. بر اساس نتایج, درصد و سرعت جوانه زنی با افزایش شدت شوری کاهش یافت و مشخص شد که ژنوتیپ های مقاوم سرعت جوانه زنی بیشتری دارند. شوری تاثیر معنی داری روی همه صفات اندازه گیری شده به غیر از بیوماس کل داشت. سرعت جوانه زنی با درصد جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه و وزن خشک ریشه چه و وزن خشک ساقه چه همبستگی مثبت و معنی داری در سطح %1 نشان داد. وزن خشک ریشه چه با درصد جوانه زنی, طول ریشه چه و طول ساقه چه همبستگی مثبت و معنی داری در سطح %1 نشان داد. ژنوتیپ های  PSBRC88و عنبربو متحمل ترین و لاین هیبرید  IR58025A/IR60819Rحساسترین ژنوتیپ به شوری بودند. از نتایج حاصل از این آزمایش می توان در انتخاب ژنوتیپ های متحمل به شوری برای کشت استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده، م.، نوروزی، م.، پیغمبری، سیدعلی، و نبی پور، علیرضا. (1388). ارزیابی واکنش ژنوتیپ های برنج به تنش شوری در مرحله جوانه زنی. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 1(1)، 10-21. SID. https://sid.ir/paper/181129/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده م.، نوروزی م.، پیغمبری سیدعلی، نبی پور علیرضا. ارزیابی واکنش ژنوتیپ های برنج به تنش شوری در مرحله جوانه زنی. پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1388؛1(1):10-21. Available from: https://sid.ir/paper/181129/fa

    IEEE: کپی

    م. محمدزاده، م. نوروزی، سیدعلی پیغمبری، و علیرضا نبی پور، “ارزیابی واکنش ژنوتیپ های برنج به تنش شوری در مرحله جوانه زنی،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 1، no. 1، pp. 10–21، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button