Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی، رشد گیاهچه و محتوای یونی ژنوتیپ های یونجه (.Medicago sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 136

چکیده

 به منظور بررسی ویژگی های جوانه زنی, رشد گیاهچه و محتوای یونی ژنوتیپ های یونجه, دو آزمایش مجزا هر یک به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در محیط کشت پتری دیش (در آزمایش بذری) و گلدانی (در مرحله رشد رویشی) در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات خوزستان انجام شد. فاکتورها در هر دو آزمایش شامل پنج سطح تنش شوری شامل: صفر, 4, 8 و 12 و 16 دسی زیمنس بر متر و 10 ژنوتیپ یونجه شامل: KFA1, KFA3, KFA12, KFA15 (با منشا قره یونجه), KFA4, KFA5, KFA16 (با منشا همدانی), KFA9 (با منشا چالشتر شهرکرد), KFA7 (با منشا رهنانی) و یزدی گرمسیری بودند. نتایج نشان داد در محیط کشت پتری دیش, تنش شوری صفات درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی را به طور معنی داری کاهش داد. طول ریشه چه و وزن خشک گیاه چه, با افزایش تنش شوری به طور معنی دار کاهش یافت. تنش شوری, افزایش غلظت سدیم و کاهش پتاسیم گیاهچه را به دنبال داشت. بیش ترین میزان غلظت سدیم در برهمکنش تیمار شوری 16 دسی زیمنس بر متر و ژنوتیپ KFA5 مشاهده شد. بالاترین مقدار شاخص حساسیت به تنش بر اساس وزن خشک گیاهچه به ژنوتیپ های KFA5, KFA5 و KFA7 و KFA9 (به ترتیب با میانگین 1.26 و 1.25 و 1.17) مربوط بود. بالاترین مقدار شاخص تحمل به تنش در ژنوتیپ های KFA1 و KFA15 (به ترتیب با میانگین 0.82 و 0.79) مشاهده شد. به طورکلی, ژنوتیپ هایی که از نسبت سدیم به پتاسیم کم تری برخوردار بودند, حساسیت کم تر و تحمل بیش تری به شوری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باورسادی، مژده، مدحج، عادل، و مجدم، مانی. (1396). بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی, رشد گیاهچه و محتوای یونی ژنوتیپ های یونجه (.Medicago sativa L). فیزیولوژی گیاهان زراعی، 9(35)، 121-136. SID. https://sid.ir/paper/508671/fa

    Vancouver: کپی

    باورسادی مژده، مدحج عادل، مجدم مانی. بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی, رشد گیاهچه و محتوای یونی ژنوتیپ های یونجه (.Medicago sativa L). فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1396؛9(35):121-136. Available from: https://sid.ir/paper/508671/fa

    IEEE: کپی

    مژده باورسادی، عادل مدحج، و مانی مجدم، “بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی, رشد گیاهچه و محتوای یونی ژنوتیپ های یونجه (.Medicago sativa L)،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 9، no. 35، pp. 121–136، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508671/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا