مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری لاین های یونجه (Medicago sativa)

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 26

چکیده

یونجه(Medicago sativa)  یکی از گیاهان مهم علوفه ای است که به صورت دیم و آبی در کشور کشت می گردد. یکی از عوامل موثر در کاهش تولید آن شوری منابع آب و خاک می باشد که با انتخاب ژنوتیپ های متحمل به شوری امکان تولید بیشتر و گسترش کشت این گیاه در شرایط شور کشور فراهم می گردد, لذا 45 لاین یونجه بومی و وارداتی از نظر تحمل به شوری مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش با استفاده از طرح فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در گلدان های حاوی پرلایت در سه تکرار انجام شد. گیاهان تا 40 روز پس از جوانه زدن با محلول غذایی هوگلند تغییر یافته آبیاری و بعد از آن تیمارهای شوری شامل 0, 50, 100, 150 و 200 میلی مولار نمک در محلول های غذایی اعمال و مدت 60 روز دیگر آبیاری به همین ترتیب ادامه یافت. پس از اعمال شوری هر 15 روز یکبار نمونه برداری جهت تعیین وزن خشک اندام هوایی, سطح برگ و ارتفاع بوته ها انجام شد. در اثر اعمال شوری سطح برگ, وزن خشک اندام های هوایی و ریشه, ارتفاع بوته ها کاهش و نسبت ریشه به اندام هوایی افزایش یافت. بیشترین میزان همبستگی با وزن خشک اندام هوایی در شرایط شور را به ترتیب صفات وزن خشک ساقه(R2=0.98) , وزن خشک برگ (R2=0.85) و سطح برگ R2=0.49)) نشان دادند. با استفاده از تجزیه کلاستر لاین های گلستان (20313) و فائو (2566) به ترتیب متحمل ترین و حساس ترین لاین ها به شوری و لاین های همدانی اهر و سیستان و بلوچستان به عنوان لاین های نیمه حساس و نیمه متحمل انتخاب شدند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد، حیدری شریف آبادی، حسین، هاشمی دزفولی، سیدابوالحسن، رحیم زاده خویی، فرخ، و قلاوند، امیر. (1380). ارزیابی تحمل به شوری لاین های یونجه (Medicago sativa) . مجله علوم زراعی ایران، 3(2)، 12-26. SID. https://sid.ir/paper/57135/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد، حیدری شریف آبادی حسین، هاشمی دزفولی سیدابوالحسن، رحیم زاده خویی فرخ، قلاوند امیر. ارزیابی تحمل به شوری لاین های یونجه (Medicago sativa) . مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1380؛3(2):12-26. Available from: https://sid.ir/paper/57135/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، حسین حیدری شریف آبادی، سیدابوالحسن هاشمی دزفولی، فرخ رحیم زاده خویی، و امیر قلاوند، “ارزیابی تحمل به شوری لاین های یونجه (Medicago sativa) ،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 3، no. 2، pp. 12–26، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57135/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button