مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد قارچی و فعالیت آنزیم کیتیناز 19 در یک سویه از باکتری Streptomyces griseus بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 زمینه و هدف: در طول کشت گیاهان زراعی, کاهش محصول ناشی از حمله قارچ های بیماریزا به عنوان مهمترین عامل زیان های اقتصادی محسوب می شود. باکتری های جنس Strptomyces, به دلیل ترشح انواع متابولیت های ثانویه از اهمیت زیادی در صنعت برخوردار هستند. برخی از این متابولیت ها از جمله آنزیم های کیتیناز قابلیت کاربرد در کنترل زیستی قارچ های بیماریزای گیاهی را دارند. کیتینازهای خانواده 19 دارای فعالیت ضد قارچی قوی تری نسبت به دیگر کیتینازها هستند. این کیتینازها خاصیت هیدرولیز کنندگی قوی در برابر کیتین دارند. این مطالعه به منظور بررسی پتانسیل ضد قارچی باکتری بومی تولید کننده آنزیم کیتیناز 19 و اثرات مدت زمان انکوباسیون باکتری و پارامترهای pH و دما بر روی تولید و فعالیت آنزیم برای به دست آوردن شرایط بهینه انجام گرفت.روش بررسی: آزمایشات بر روی نمونه ای از باکتری Streptomyces جدا شده از خاک های مناطقی از کردستان انجام گرفت که با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن کیتیناز 19, وجود ژن مربوط به این آنزیم در این باکتری اثبات شد. برای تعیین اثرات ضد قارچی, باکتری در برابر قارچ های بیماریزای گیاهی کشت داده شد. عصاره آنزیمی از محیط کشت باکتری گرفته و اثر آن بر روی کیتین کلوئیدی در شرایط مختلف دما و pH سنجیده گردید.یافته ها: تولید کیتیناز بعد از یک روز انکوباسیون آغاز شد و بعد از 5 روز به سطح بهینه خود رسید. pH و دمای مناسب برای فعالیت آنزیم به ترتیب 6 و 37 درجه سانتی تعیین گردید. باکتری اثرات ضد قارچی در برابر قارچ های پاتوژن گیاهیphytophthora  وFusarium  نشان داد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق این باکتری دارای پتانسیل بالقوه در جهت معرفی و استفاده به عنوان کود بیولوژیک می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، سیدمحمدامین، دهناد، علیرضا، کمالی، شبنم، و پورسلطان، محسن. (1390). بررسی اثر ضد قارچی و فعالیت آنزیم کیتیناز 19 در یک سویه از باکتری Streptomyces griseus بومی ایران. زیست فناوری میکروبی، 3(10)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/181417/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی سیدمحمدامین، دهناد علیرضا، کمالی شبنم، پورسلطان محسن. بررسی اثر ضد قارچی و فعالیت آنزیم کیتیناز 19 در یک سویه از باکتری Streptomyces griseus بومی ایران. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1390؛3(10):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/181417/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدامین موسوی، علیرضا دهناد، شبنم کمالی، و محسن پورسلطان، “بررسی اثر ضد قارچی و فعالیت آنزیم کیتیناز 19 در یک سویه از باکتری Streptomyces griseus بومی ایران،” زیست فناوری میکروبی، vol. 3، no. 10، pp. 1–6، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button