مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,015
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر ضد باکتری عصاره متانولی پوسته خارجی پسته وحشی (Pistacia vera)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 59

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه به علت افزایش سویه های میکروبی مقاوم به آنتی بیوتیک, شناسایی و معرفی ترکیبات ضد میکروبی با منشاء گیاهی حائز اهمیت است. گیاه پسته با نام علمی Pistacia vera سطح وسیعی از اراضی زیر کشت کشور را به خود اختصاص داده است. در این پژوهش اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی اپی کارپ میوه پسته بصورت in vitro مورد مطالعه قرار گرفت.روش بررسی: در این بررسی عصاره اپی کارپ پسته با استفاده از متانول به روش ماسراسیون (خیساندن) تهیه شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاه علیه باکتری های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (Staphylococcus epidermidis), استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus), انتروکوکوس فکالیس (Enterococcus faecalis), استرپتوکوکوس پایوژنز (Streptococcus pyogenes), سودوموناس آئروجینوزا (Pseudomonas aeruginosa), باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis), اشریشیا کلی (Escherichia coli) و پروتئوس ولگاریس (Proteus vulgaris) به روش سنجش انتشار در آگار و رقت در لوله مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: عصاره اپی کارپ پسته, از رشد باکتری ها جلوگیری کرد. کمترین غلظت مهار کننده عصاره متانولی در مورد عدم رشد باکتری های گرم مثبت انتروکوک فکالیس 60 میکروگرم در مایکرولیتر و در باکتری های گرم منفی, سودوموناس آئروجینوزا با غلظت 62.5 میکروگرم در مایکرولیتر مشاهده شد.نتیجه گیری: مواد موجود در عصاره متانولی پوسته سبز پسته از رشد باکتری های گرم منفی و گرم مثبت جلوگیری می کند. بنابراین اپی کارپ پسته بومی ایران با دارا بودن مواد موثر می تواند به عنوان منبع ارزان قیمت و قابل دسترس, جهت اهداف دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، میترا، رییس نیا، نگار، و مهرابیان، صدیقه. (1390). ارزیابی اثر ضد باکتری عصاره متانولی پوسته خارجی پسته وحشی (Pistacia vera). زیست فناوری میکروبی، 3(10)، 53-59. SID. https://sid.ir/paper/181418/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی میترا، رییس نیا نگار، مهرابیان صدیقه. ارزیابی اثر ضد باکتری عصاره متانولی پوسته خارجی پسته وحشی (Pistacia vera). زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1390؛3(10):53-59. Available from: https://sid.ir/paper/181418/fa

    IEEE: کپی

    میترا صالحی، نگار رییس نیا، و صدیقه مهرابیان، “ارزیابی اثر ضد باکتری عصاره متانولی پوسته خارجی پسته وحشی (Pistacia vera)،” زیست فناوری میکروبی، vol. 3، no. 10، pp. 53–59، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button