مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

867
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط بین صفات زراعی در شرایط تنش شوری در ژرم پلاسم گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 203

چکیده

 در این تحقیق 352 نمونه ژنتیکی از کلکسیون گندم نان بانک ژن گیاهی ملی ایران برای تحمل به تنش شوری مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه های ژنتیکی مذکور از 24 کشور دریافت شده بودند و در ایستگاه تحقیقاتی اردکان در استان یزد با EC خاک برابر 10 دسی زیمنس بر متر مورد مطالعه قرار گرفتند. بذر نمونه ها در قالب طرح آزمایشی آگمنت با سه رقم شاهد شامل کویر, روشن و ماهوتی کشت و با آب دارای EC برابر 12 دسی زیمنس بر متر آبیاری شدند. تعداد 12 صفت مورفولوژیکی و زراعی مطابق با دستورالعمل مرکز بین المللی ذخایر توارثی گیاهی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین ضریب تغییرات (31.27 درصد) متعلق به صفت تعداد پنجه بود. پنج صفت, تعداد دانه در سنبله, وزن صد دانه, تعداد گلچه درسنبلچه, تعداد گره ساقه و ارتفاع بوته, به عنوان متغیر مستقل, وارد مدل رگرسیون مرحله ای  شدند و 98 درصد از تغییرات وزن دانه سنبله را توجیه نمودند. بر اساس مقادیر مطلوب مولفه های اصلی و مقایسه با ارقام شاهد, تعداد 14 نمونه ژنتیکی به عنوان نمونه های برتر شناسایی شدند. روابط منشاء نمونه های ژنتیکی با استفاده از تجزیه خوشه ای مورد بررسی قرار گرفت و کشورهای مبداء در دو گروه تفکیک شدند. نتایج کلی تحقیق حاکی از وجود تنوع ژنتیکی مناسب در صفات ارزیابی شده بود و نشان داد که ژرم پلاسم گندم نان بانک ژن گیاهی ملی ایران به عنوان منبع ژنتیکی غنی برای تحمل به شوری, قابل بهره برداری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ارشد، یوسف، زهراوی، مهدی، و سلطانی، علی. (1393). بررسی روابط بین صفات زراعی در شرایط تنش شوری در ژرم پلاسم گندم نان. پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)، 6(3)، 189-203. SID. https://sid.ir/paper/182257/fa

    Vancouver: کپی

    ارشد یوسف، زهراوی مهدی، سلطانی علی. بررسی روابط بین صفات زراعی در شرایط تنش شوری در ژرم پلاسم گندم نان. پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)[Internet]. 1393؛6(3):189-203. Available from: https://sid.ir/paper/182257/fa

    IEEE: کپی

    یوسف ارشد، مهدی زهراوی، و علی سلطانی، “بررسی روابط بین صفات زراعی در شرایط تنش شوری در ژرم پلاسم گندم نان،” پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)، vol. 6، no. 3، pp. 189–203، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182257/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button