مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر، درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره سبز

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 94

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش خشکی و مصرف کود دامی بر میزان عناصر غذایی, اسانس و اجزای شیمیایی آن در دانه گیاه دارویی زیره سبز, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی زهک از توابع شهرستان زابل انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل: دفعات آبیاری در سه سطح (2, 3 و 4 بار آبیاری در مراحل همزمان با کاشت, پس از استقرار کامل, مرحله آغاز گلدهی و مرحله شروع پر شدن دانه) و کود دامی در دو سطح (عدم مصرف و مصرف 20 تن در هکتار کود دامی) بود. شاخص های شیمیایی اسانس با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که دفعات آبیاری بر میزان عناصر سدیم, کلسیم, منیزیم, آهن, فسفر و پتاسیم به طور بسیار معنی داری موثر بود, در حالی که بر میزان منگنز, روی و مس تاثیر معنی داری نداشت. بیشترین مقدار عناصر سدیم, کلسیم و منیزیم و کمترین میزان پتاسیم, فسفر و عناصر کم مصرف در تیمار دو بار آبیاری بدون مصرف کود دامی مشاهده شد. مصرف کود دامی تاثیر معنی داری بر میزان عناصر مورد مطالعه به جز سدیم نداشت. برهمکنش کود دامی و دفعات آبیاری به طور معنی داری بر درصد اسانس و میزان شاخص های شیمیایی آن موثر بودند. بیشترین میزان کومین آلدهید و پاراسیمن و کمترین میزان بتاپینن, گاماترپینن و آلفاپینن در تیمار سه بار آبیاری با مصرف کود دامی به دست آمد. نتایج آزمایش حاکی از وجود یک رابطه مکملی بین ترکیبات اصلی اسانس زیره سبز تحت شرایط تنش رطوبت و عناصر غذایی خاک می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدیان، احمد، قنبری، احمد، گلوی، محمد، سیاه سر، براتعلی، و آرزمجو، الیاس. (1389). اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر, درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره سبز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 4(16)، 83-94. SID. https://sid.ir/paper/182550/fa

    Vancouver: کپی

    احمدیان احمد، قنبری احمد، گلوی محمد، سیاه سر براتعلی، آرزمجو الیاس. اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر, درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره سبز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1389؛4(16):83-94. Available from: https://sid.ir/paper/182550/fa

    IEEE: کپی

    احمد احمدیان، احمد قنبری، محمد گلوی، براتعلی سیاه سر، و الیاس آرزمجو، “اثر رژیم های مختلف آبیاری و کود دامی بر میزان عناصر, درصد اسانس و ترکیبات شیمیایی آن در زیره سبز،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 4، no. 16، pp. 83–94، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182550/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button