مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,116
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات غلظت برخی عناصر در علوفه ذرت (.Zea mays L) تحت تاثیر منبع و مقدار کودهای آلی و فشردگی خاک

صفحات

 صفحه شروع 561 | صفحه پایان 582

چکیده

 فشردگی خاک یکی از مهم ترین محدودیت های رشد گیاهان زراعی است که باعث کاهش جذب عناصر غذایی به وسیله گیاه می شود. استفاده از کودهای آلی در خاک های کشاورزی می تواند اثرهای مضر فشردگی خاک بر رشد گیاه را کاهش داده و بخشی از مواد غذایی مورد نیاز گیاه را نیز تامین کند. برای بررسی اثر تلفیقی مواد آلی و فشردگی خاک بر جذب برخی عناصر به وسیله ذرت, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو عامل و سه تکرار انجام شد. عامل اول منبع و مقدار کود آلی شامل شاهد, کود دامی, کمپوست لجن فاضلاب و کمپوست پسماند شهری و هر یک از کودهای آلی در دو سطح 15 و 30 گرم در کیلوگرم خاک و عامل دوم فشردگی خاک (چگالی ظاهری خاک) در دو سطح 1.2 و 1.7 گرم بر سانتی متر مکعب بودند. برای انجام آزمایش, 10 کیلوگرم خاک داخل گلدان های ویژه ای از جنس پی وی سی ریخته و سپس بذرهای ذرت رقم سینگل کراس 704 کاشته شد. در پایان دوره رشد, شاخساره (اندام های هوایی) برداشت و غلظت های فسفر, پتاسیم, سدیم, آهن, روی, منگنز, کادمیم و سرب آن به روش خشک سوزانی تعیین شدند. نتایج نشان داد که غلظت های کادمیم و سرب شاخساره ذرت در تیمارهای مختلف ناچیز بودند. غلظت های فسفر, پتاسیم, آهن, روی و منگنز شاخساره ذرت با مصرف کود دامی, کمپوست لجن فاضلاب و کمپوست پسماند شهری در هر دو سطح فشردگی خاک به طور معنی داری افزایش یافتند ولی غلظت سدیم شاخساره تغییر معنی داری نکرد. فشرده شدن خاک غلظت فسفر, آهن, روی و منگنز شاخساره ذرت را به طور معنی داری کاهش داد ولی بر غلظت سدیم و پتاسیم شاخساره اثر معنی داری نداشت. مصرف کودهای آلی و افزایش مقدار مصرف آنها سبب کاهش اثرهای منفی فشردگی خاک بر جذب عناصر غذایی به وسیله ذرت شد. نتایج این تحقیق نشان داد که برای بهبود تغذیه ذرت علوفه ای, مصرف 15 یا 30 گرم کمپوست لجن فاضلاب یا کود دامی یا کمپوست پسماند شهری بر کیلوگرم خاک می تواند در شرایط مشابه (فشرده و غیرفشرده) توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، نصرت اله، و محمدنژاد، آرش. (1394). تغییرات غلظت برخی عناصر در علوفه ذرت (.Zea mays L) تحت تاثیر منبع و مقدار کودهای آلی و فشردگی خاک. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 9(4 (پیاپی 36))، 561-582. SID. https://sid.ir/paper/182571/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی نصرت اله، محمدنژاد آرش. تغییرات غلظت برخی عناصر در علوفه ذرت (.Zea mays L) تحت تاثیر منبع و مقدار کودهای آلی و فشردگی خاک. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1394؛9(4 (پیاپی 36)):561-582. Available from: https://sid.ir/paper/182571/fa

    IEEE: کپی

    نصرت اله نجفی، و آرش محمدنژاد، “تغییرات غلظت برخی عناصر در علوفه ذرت (.Zea mays L) تحت تاثیر منبع و مقدار کودهای آلی و فشردگی خاک،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 561–582، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button