Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,083
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

826
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسیدی شدن شدید خاک بر قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و رشد ذرت (.Zea mays L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر کاهش شدید pH خاک بر میزان عناصر غذایی قابل جذب خاک و میزان جذب عناصر توسط ذرت (. Zea mays L) آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت گلدانی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان انجام شد. برای اسیدی کردن خاک از گوگرد عنصری درسه سطح صفر, 7.5 و 15 تن در هکتار استفاده شد. متغیرهای اندازه گیری شده شامل pH خاک, میزان شوری خاک, میزان فسفر و عناصر کم مصرف قابل جذب, وزن خشک گیاه و میزان جذب عناصر فسفر, آهن, روی, مس و منگنز بوسیله گیاه ذرت بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد سطوح گوگرد مصرفی اثر معنی داری بر تمام خصوصیات اندازه گیری شده دارد. در اثر افزودن گوگرد به خاک, شوری خاک افزایش یافت. همچنین با افزودن گوگرد, فسفر قابل جذب کاهش یافت و pH خاک نیز از 5.5 به حدود 3 تنزل یافت. در اثر کاهش pH میزان عناصر کم مصرف آهن و منگنز قابل جذب خاک به شدت افزایش یافت, در حالی که میزان روی و مس با افزودن 7.5 تن در هکتار گوگرد افزایش یافت و با افزودن 15 تن در هکتار گوگرد میزان این دو عنصر به شدت کاهش یافت.وزن خشک گیاه نیز با افزایش سطوح گوگرد به شدت کاهش یافت و با کاهش وزن خشک گیاه, میزان جذب تمام عناصر غذایی نیز کاهش معنی داری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خادم، الهیار، گلچین، احمد، مشهدی جعفرلو، اصغر، زارع، اسماعیل، و ناصری، الهام. (1394). تاثیر اسیدی شدن شدید خاک بر قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و رشد ذرت (.Zea mays L). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(107)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/214703/fa

    Vancouver: کپی

    خادم الهیار، گلچین احمد، مشهدی جعفرلو اصغر، زارع اسماعیل، ناصری الهام. تاثیر اسیدی شدن شدید خاک بر قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و رشد ذرت (.Zea mays L). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(107):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/214703/fa

    IEEE: کپی

    الهیار خادم، احمد گلچین، اصغر مشهدی جعفرلو، اسماعیل زارع، و الهام ناصری، “تاثیر اسیدی شدن شدید خاک بر قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و رشد ذرت (.Zea mays L)،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 107، pp. 1–7، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214703/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا