مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو- فیزیولوژیک به لیمو (Lippia citriodora) در شرایط مزرعه ای و درون شیشه ای

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 316

چکیده

 سالیسیلیک اسید یک ترکیب فنلی طبیعی و شبه هورمون بوده و غلظت های مختلف و مدت زمان تاثیرگذاری آن, کنش و واکنش های متعددی را در گیاه سبب می شود. در این راستا, دو آزمایش جداگانه به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو - فیزیولوژیک گیاه زینتی – دارویی به لیمو در شرایط درون شیشه ای و مزرعه ای در شهرستان میانه انجام شد. در شرایط کشت بافت, پنج غلظت صفر, 2.5, 5, 10 و 20 میکرومولار سالیسیلیک اسید به محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) اضافه و اثر آنها بر شاخص های رشدی به لیمو مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر سالیسیلیک اسید در شرایط کشت درون شیشه ای اختلاف آماری معنی داری در تمام صفات به جز در تعداد گره بلندترین ساقه, ارتفاع بوته و سیترال تولیدی نشان داد. همزمان با افزایش غلظت سالیسیلیک اسید, تعداد برگ های کلروزه (زرد) ریزنمونه های به لیمو افزایش و درصد گیاهان سبز سالم و تعداد شاخه جانبی کاهش یافتند ولی در غلظت های کم, طول بلندترین شاخه, تعداد برگ و شاخص کلروفیل برگ افزایش یافت. همچنین, نقش مثبت سالیسیلیک اسید در افزایش وزن تر شاخساره ریزنمونه های کشت بافتی مشاهده شد. در شرایط مزرعه ای, اثر شش تیمار بدون محلول پاشی, محلول پاشی با آب مقطر و سالسیسلیک اسید در غلظت های2.5 , 5, 10 و 20 میکرومولار بر صفات مورفو-فیزیولوژیک به لیمو مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر سالیسیلیک اسید اختلاف آماری معنی داری بین تیمارها در پهنای (عرض) برگ, تعداد گل آذین, وزن تر گل آذین, وزن تر برگ و طول بزرگ ترین گل آذین نشان داد. اثر منفی مصرف سالیسیلیک اسید در پهنای برگ, تعداد و وزن تر گل آذین دیده شد و برعکس, وزن تر برگ و طول گل آذین به خصوص در غلظت کم سالیسیلیک اسید افزایش پیدا کرد.بنابراین, استفاده از غلظت های کم سالیسیلیک اسید به خاطر داشتن اثر مثبت بر رشد اندام های مصرفی به لیمو در شرایط مزرعه ای و کشت بافتی قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نورافکن، حسن. (1397). اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو- فیزیولوژیک به لیمو (Lippia citriodora) در شرایط مزرعه ای و درون شیشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 12(2 (پیاپی 46) )، 303-316. SID. https://sid.ir/paper/182583/fa

    Vancouver: کپی

    نورافکن حسن. اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو- فیزیولوژیک به لیمو (Lippia citriodora) در شرایط مزرعه ای و درون شیشه ای. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1397؛12(2 (پیاپی 46) ):303-316. Available from: https://sid.ir/paper/182583/fa

    IEEE: کپی

    حسن نورافکن، “اثر سالیسیلیک اسید بر صفات مورفو- فیزیولوژیک به لیمو (Lippia citriodora) در شرایط مزرعه ای و درون شیشه ای،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 12، no. 2 (پیاپی 46) ، pp. 303–316، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button