مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ژنوتیپ های چغندرقند و روابط بین صفات تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 258

چکیده

 به منظور ارزیابی ژنوتیپ ها و روابط بین صفات در چغندرقند تحت شرایط عادی و تنش شوری, آزمایشی در دو شرایط عادی و تنش شوری هر کدام در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تحت شرایط عادی, بین ژنوتیپ ها از لحاظ کلیه صفات مورد بررسی اختلاف معنی دار وجود دارد. اما, در شرایط تنش شوری بین ژنوتیپ های مورد مطالعه تنها از نظر صفات عملکرد ریشه, درصد قند خالص, ازت مضره ریشه, عملکرد قند خالص و ناخالص اختلاف معنی دار مشاهده گردید. در این مطالعه تنش شوری صفات عملکرد ریشه, مقدار پتاسیم ریشه, عملکرد قند ناخالص, ضریب استحصال و عملکرد قند خالص را کاهش داد. مقایسه میانگین ژنوتیپ ها نشان داد که کلیه ژنوتیپ ها دارای عملکرد ریشه بیشتر در شرایط عادی نسبت به شوری بودند و در مجموع ژنوتیپ های شماره 1 و 2 به ترتیب بالاترین عملکرد ریشه, عملکرد قند خالص و ناخالص در هر دو شرایط را به خود اختصاص دادند. در نهایت بر اساس نتایج ضرایب همبستگی بین صفات, تجزیه رگرسیون گام به گام و تجزیه علیت تحت شرایط عادی صفات عملکرد ریشه, درصد قند خالص و ازت مضره و تحت شرایط شوری صفات درصد قند خالص و ازت مضره به عنوان تاثیرگذارترین صفات بر عملکرد قند خالص شناسایی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بشیری، بیتا، میرمحمودی، تورج، و فتوحی، کیوان. (1394). ارزیابی ژنوتیپ های چغندرقند و روابط بین صفات تحت تنش شوری. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 9(2 (پیاپی 34))، 243-258. SID. https://sid.ir/paper/182726/fa

    Vancouver: کپی

    بشیری بیتا، میرمحمودی تورج، فتوحی کیوان. ارزیابی ژنوتیپ های چغندرقند و روابط بین صفات تحت تنش شوری. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1394؛9(2 (پیاپی 34)):243-258. Available from: https://sid.ir/paper/182726/fa

    IEEE: کپی

    بیتا بشیری، تورج میرمحمودی، و کیوان فتوحی، “ارزیابی ژنوتیپ های چغندرقند و روابط بین صفات تحت تنش شوری،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34)، pp. 243–258، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button