Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

675
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحریک رشد در ژنوتیپ های چغندرقند تحت تنش ملایم شوری

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 94

چکیده

 به منظور بررسی تحریک رشد ژنوتیپ های چغندر قند در تنش شوری ملایم, 16 ژنوتیپ چغندر قند در آزمایشی در دو شرایط نرمال و شوری ملایم (Ec=4-5 ds/m-1) در دو محیط با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد اثر متقابل ژنوتیپ درشرایط بر صفات درصد قند ناخالص, عملکرد قند ناخالص, درصد استحصال قند و عملکرد قند خالص معنی دار بود. در این آزمایش اعمال شوری ملایم موجب تحریک رشد چغندر قند شده و میزان عملکرد ریشه, عملکرد قند خالص و عملکرد قند ناخالص را به ترتیب 15, 10.5 و 20 درصد نسبت به شرایط نرمال افزایش داد. مقایسه میانگین ژنوتیپ ها نشان داد ژنوتیپ های شماره 14, 15 و 16 با اوریژن 004, 005 و Isela به ترتیب با متوسط 9.04, 10.334, 10.81 تن در هکتاردر شرایط نرمال و 16.59, 16.37, 11.93 تن در هکتار در شرایط تنش ملایم بالاترین عملکرد قند خالص را به خود اختصاص دادند و به عنوان مناسب ترین ژنوتیپ ها در هر دو شرایط شناسایی شدند. در هر دو شرایط نرمال و شوری ملایم عملکرد قند خالص با عملکرد ریشه, درصد قند خالص, عملکرد قند ناخالص ودرصد استحصال همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد. نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد تحت شرایط نرمال چهار عامل و تحت شرایط شوری ملایم سه عامل به ترتیب 92.5 و 87.80 درصد از کل تغییرات داده ها را توجیه کردند که در هر دو شرایط صفات عملکرد ریشه و درصد قند ناخالص و عملکرد قند ناخالص با یک عامل توجیه می شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظم، کوروش، میرمحمودی، تورج، و فتوحی، کیوان. (1393). ارزیابی تحریک رشد در ژنوتیپ های چغندرقند تحت تنش ملایم شوری. پژوهش در علوم زراعی، 7(25 )، 75-94. SID. https://sid.ir/paper/167860/fa

    Vancouver: کپی

    ناظم کوروش، میرمحمودی تورج، فتوحی کیوان. ارزیابی تحریک رشد در ژنوتیپ های چغندرقند تحت تنش ملایم شوری. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1393؛7(25 ):75-94. Available from: https://sid.ir/paper/167860/fa

    IEEE: کپی

    کوروش ناظم، تورج میرمحمودی، و کیوان فتوحی، “ارزیابی تحریک رشد در ژنوتیپ های چغندرقند تحت تنش ملایم شوری،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 7، no. 25 ، pp. 75–94، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167860/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا