مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,238
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های زراعی در ارقام مختلف یونجه (.Medicago sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 585 | صفحه پایان 598

چکیده

 تاثیر سطوح مختلف اسید هیومیک بر ویژگی های زراعی ارقام مختلف یونجه با اجرای آزمایشی مزرعه ای در دو چین بصورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. در این آزمایش پنج رقم یونجه (یزدی, همدانی, بغدادی, بمی و رنجر) و سه سطح اسید هیومیک (شاهد, پنج و 10 لیتر در هکتار) به عنوان فاکتور اصلی و چین به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که به جز صفت ارتفاع بوته بقیه صفات شامل عملکرد علوفه خشک, وزن خشک تک بوته, وزن خشک ریشه و شاخساره تک بوته, تعداد برگ و قطر ساقه تحت تاثیر اثر متقابل سه جانبه چین × رقم ×اسید قرار گرفتند. صفت ارتفاع بوته تحت تاثیر اثر متقابل دوجانبه رقم × اسید و چین× رقم واقع شد. در مجموع هر دو چین ارقام یونجه یزدی و بمی حایز بیشترین و رقم رنجر حایز کمترین مقدار صفات اندازه گیری شده شدند. همچنین در بین تیمارهای اسید هیومیک, تیمار 10 لیتر در هکتار نسبت به تیمار شاهد و پنج لیتر در هکتار اسید بیشترین مقدار صفات را در ارقام یونجه داشت. در مجموع ارقام یونجه بمی, رنجر و یزدی با کاربرد 10 لیتر در هکتار اسید هیومیک به ترتیب بیشترین عملکرد علوفه خشک را در شرایط آزمایش داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تدین، علی، و ظفریان، مجتبی. (1395). اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های زراعی در ارقام مختلف یونجه (.Medicago sativa L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 10(3 (پیاپی 39) )، 585-598. SID. https://sid.ir/paper/182934/fa

    Vancouver: کپی

    تدین علی، ظفریان مجتبی. اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های زراعی در ارقام مختلف یونجه (.Medicago sativa L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1395؛10(3 (پیاپی 39) ):585-598. Available from: https://sid.ir/paper/182934/fa

    IEEE: کپی

    علی تدین، و مجتبی ظفریان، “اثر اسید هیومیک بر برخی ویژگی های زراعی در ارقام مختلف یونجه (.Medicago sativa L)،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 39) ، pp. 585–598، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182934/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا