مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

791
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تعداد سلول های سوماتیک در بیماری ورم پستان تحت بالینی گاو، بر کیفیت شیر خام دامداری های استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 345

چکیده

 ابتلا به ورم پستان در گاوهای شیری سبب کاهش 15 درصدی تولید شیر و تغییر در ترکیبات شیمیایی آن شده و به این ترتیب باعث وارد آمدن خسارت به صنعت تولید شیر گردیده و تهدیدی جدی برای سلامت مصرف کنندگان محسوب می شود. در این مطالعه تاثیر تعداد سلول های سوماتیک که متاثر از بیماری ورم پستان می باشد, بر کیفیت شیرخام در گاوهای مبتلا به ورم پستان تحت بالینی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور, با مراجعه به دامداری های استان خوزستان, تعداد 240 نمونه شیر خام از گاوهای مبتلا به ورم پستان تحت بالینی از دامداری های صنعتی و سنتی این استان طی ماه های مختلف سال 93 (اوائل و اواسط هر ماه) جمع آوری شد و به ترتیب آزمایشات مربوط به شمارش سلول های سوماتیک, پروتئین, چربی و اسیدیته در مورد آن ها انجام گردید. در نمونه های اخذ شده, تعداد سلول های سوماتیک 3.20´105±1.37´105 SCC/ml و مقادیر پروتئین 3.12±0.06 درصد و چربی 3.23±0.14 درصد و اسیدیته 14.50±0.62°D محاسبه شد. ضریب همبستگی بین داده ها نشانگر رابطه مستقیم بین درصد پروتئین و درصد چربی بود. همچنین رابطه معکوسی بین تعداد سلول های سوماتیک با درصد چربی و پروتئین نمونه های شیر مشاهده گردید (p<0.01). میزان چربی و پروتئین در فصل زمستان و تعداد سلول های سوماتیک در فصول تابستان و پاییز بیشتر از بقیه فصول بود, در حالی که بیشترین میزان اسیدیته مربوط به فصول بهار و زمستان بود. مقایسه فاکتورهای نامبرده نیز در بین دو نوع دامداری صنعتی و سنتی نشان دهنده بالاتر بودن میزان پروتئین و پایین تر بودن تعداد سلول های سوماتیک در نمونه های شیرخام دامداری های صنعتی نسبت به دامداری های سنتی بود (p<0.05). لذا به نظر می رسد, تعداد سلول های سوماتیک که عمدتا متاثر از بیماری ورم پستان در گاو می باشد, بر اسیدیته, چربی و پروتئین شیرخام که خود تحت تاثیر فصل و نوع سیستم پرورش نیز هستند, موثر می باشد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسینی نژاد، محمد، و مشاک، زهره. (1394). بررسی تاثیر تعداد سلول های سوماتیک در بیماری ورم پستان تحت بالینی گاو, بر کیفیت شیر خام دامداری های استان خوزستان. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 9(4 (پیاپی 36))، 335-345. SID. https://sid.ir/paper/183076/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی نژاد محمد، مشاک زهره. بررسی تاثیر تعداد سلول های سوماتیک در بیماری ورم پستان تحت بالینی گاو, بر کیفیت شیر خام دامداری های استان خوزستان. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1394؛9(4 (پیاپی 36)):335-345. Available from: https://sid.ir/paper/183076/fa

    IEEE: کپی

    محمد حسینی نژاد، و زهره مشاک، “بررسی تاثیر تعداد سلول های سوماتیک در بیماری ورم پستان تحت بالینی گاو, بر کیفیت شیر خام دامداری های استان خوزستان،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36)، pp. 335–345، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183076/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button