مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

783
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تعداد سلول های سوماتیک بر ترکیبات شیر استان خراسان رضوی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 یکی از شاخص های ارزیابی بهداشت و کیفیت شیر, شمارش تعداد سلول های سوماتیک شیر خام است. با توجه به جایگاه تولید شیر در استان خراسان رضوی و ارزش غذایی آن در تغذیه مردم تحقیقی به منظور بررسی تعداد سلول های سوماتیک شیرهای خام تولیدی در استان خراسان رضوی و تاثیر آن بر ترکیبات شیر انجام گرفت. در این مطالعه 123 نمونه از مخازن شیر 41 دامداری در استان خراسان رضوی در سال 1385 مورد بررسی قرار گرفتند (برای هر دامدار حداقل 3 نمونه درماه اندازه گیری و میانگین آنها در ماه مورد نظر ثبت شد). ترکیبات شیر و تعداد سلول های سوماتیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین میزان اسیدیته در فصول مختلف سال وجود نداشت (p<0.05). مقدار چربی در فصل بهار کمترین و در فصل زمستان بیشترین مقدار را دارا بود. نمونه های شیر, مقدار پروتئین یکسانی در فصل های زمستان و پاییز داشتند ولی این مقدار در فصول تابستان و بهار بیشتر بود (p<0.05). با وجودی که بیشترین تعداد سلول های سوماتیک در ماههای تیر و مرداد مشاهده شد ولی اختلاف معنی داری بین ماههای مختلف سال وجود نداشت (P<0.05). نتایج تحقیق مشخص نمود که تعداد سلول های سوماتیک رابطه منفی با اسیدیته (p<0.01), و درصد چربی(p<0.05)  داشتند ولی ارتباط آن با مقدار پروتئین شیر به صورت خطی و مثبت بود (p<0.001). بررسی ارتباط بین دو روش شمارش سلول های سوماتیک یعنی روش شمارش مستقیم میکروبی و دستگاه Somatos نیز مبین وجود یک رابطه خطی مثبت بین این دو روش بود (R2=0.91).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجف نجفی، مسعود، و مرتضوی، سیدعلی. (1388). بررسی اثر تعداد سلول های سوماتیک بر ترکیبات شیر استان خراسان رضوی. علوم و صنایع غذایی ایران، 6(2)، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/72470/fa

    Vancouver: کپی

    نجف نجفی مسعود، مرتضوی سیدعلی. بررسی اثر تعداد سلول های سوماتیک بر ترکیبات شیر استان خراسان رضوی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛6(2):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/72470/fa

    IEEE: کپی

    مسعود نجف نجفی، و سیدعلی مرتضوی، “بررسی اثر تعداد سلول های سوماتیک بر ترکیبات شیر استان خراسان رضوی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 2، pp. 63–73، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72470/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button