مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی چای سفید بر سطح سرمی آنزیم های آنتی اکسیدانی در موش های صحرایی مواجهه شده با آرسنیک

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 161

چکیده

 استرس اکسیداتیو وضعیتی است که در آن توانایی سیستم بیولوژیک برای سم زدایی و از بین بردن آثار مخرب رادیکال های آزاد کافی نمی باشد و آسیب اکسیداتیو به سلول ها یا بافت ها منجر به توسعه بیماری هایی از قبیل سرطان, آترواسکلروز و آسیب های دژنراتیو می شود. فلاوونوئیدها و ترکیبات فنلی ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی و نقش مهم در سلامتی دارند و باعث افزایش سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در برابر استرس اکسیداتیو می گردند. چای سفید از جمله گیاهانی هست که به دلیل ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر چای سفید بر استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک می باشد. در این مطالعه از 32 سر موش صحرایی نر بالغ در چهار گروه هشت تایی استفاده شد. گروه اول موش های صحرایی سالم (گروه شاهد) که آب مقطر را روزانه به همراه رژیم غذایی استاندارد به صورت گاواژ دریافت کردند. گروه دوم موش های صحرایی تیمار شده با آرسنیک با غلظت 200ppm در آب آشامیدنی, گروه سوم موش های صحرایی تیمار شده با عصاره چای سفید با غلظت 1.5 درصد به صورت گاواژ و گروه چهارم موش های صحرایی که عصاره آبی چای سفید (1.5 درصد) را از طریق گاواژ همراه با آرسنیک (100ppm در آب آشامیدنی) دریافت کردند. بعد از پایان دوره تیمار (28 روز) خون گیری انجام و سطح سرمی آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز (CAT) گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) و شاخص پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) مورد سنجش قرار گرفت. عصاره آبی چای سفید باعث افرایش معنی دار فعالیت آنزیم های CAT, GPx و SOD و کاهش معنی دار MDA و افزایش TAC گردید (p<0.05) نتایج نشان داد که مصرف چای سفید با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از آرسنیک می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی فرد، محمدحسن، و زرگری، فلور. (1394). تاثیر عصاره آبی چای سفید بر سطح سرمی آنزیم های آنتی اکسیدانی در موش های صحرایی مواجهه شده با آرسنیک. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 9(2 (پیاپی 34))، 153-161. SID. https://sid.ir/paper/183290/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی فرد محمدحسن، زرگری فلور. تاثیر عصاره آبی چای سفید بر سطح سرمی آنزیم های آنتی اکسیدانی در موش های صحرایی مواجهه شده با آرسنیک. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1394؛9(2 (پیاپی 34)):153-161. Available from: https://sid.ir/paper/183290/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن رسولی فرد، و فلور زرگری، “تاثیر عصاره آبی چای سفید بر سطح سرمی آنزیم های آنتی اکسیدانی در موش های صحرایی مواجهه شده با آرسنیک،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34)، pp. 153–161، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا