مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,828
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,428
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره چای سیاه

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

 مقدمه: یکی از مهمترین واکنش های روغن ها و چربی ها اکسیداسیون می باشد که ترکیبات فنولیک موجود در مواد غذایی می توانند آن را به تعویق بیندازند.از آنجایی که چای دارای ترکیبات پلی فنلی مختلفی همچون تانن ها و کاتشین ها می باشد, در این تحقیق اثر آنتی اکسیدانی عصاره چای سیاه مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها: عصاره چای سیاه با سه روش استخراج با متانول, روش آگارول و استخراج آبی بدست آمد و راندمان استخراج تعیین گردید. جهت بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی, اسید تانیک در سه سطح غلظت %0.01, %0.05 و %0.1, عصاره های چای در سه غلظت %0.1, %0.5 و %1 به چهار نوع روغن آفتابگردان, کانولا, زیتون بکر وتالو اضافه شد و زمان پایداری روغنها به اکسیداسیون توسط دستگاه رنسیمت در دمای 120درجه سانتی گراد تعیین گردید و اندیس پراکسید طی 6 روز نگهداری در آون 105 درجه سانتیگراد, در فواصل زمانی 24 ساعته اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج حاصل از مقایسه عصاره های حاصل از روشهای مختلف استخراج نشان داد استخراج آبی موثرترین عصاره از نظر آنتی اکسیدانی را ایجاد کرده است. آزمایش های انجام شده نشان داد که غلظت های مختلف عصاره چای, خاصیت آنتی اکسیدانی داشتند و توانستند روند اکسیداسیون را کاهش دهند. تاثیر گذارترین ترکیب مورد استفاده در روغن آفتابگردان و کانولا عصاره با غلظت %0.5 و همچنین اسید تانیک با غلظت %0.1 می باشد. در تالو و روغن زیتون, عصاره با غلظت 1% و اسید تانیک با غلظت %0.1 بهترین تاثیر را در کاهش عدد پراکسید و افزایش زمان پایداری روغن نشان دادند. روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان طبیعی توکوفرول بوده و تالو دارای مقدار بسیار ناچیزی آنتی اکسیدان طبیعی است و با افزایش غلظت عصاره به عنوان آنتی اکسیدان افزایش زمان پایداری و کاهش عدد پراکسید مشاهده می شود. اسید تانیک نیز در غلظت مشابه با عصاره اثری مانند عصاره را نشان می دهد.نتیجه گیری: در میان غلظت های استفاده شده بهترین غلظت عصاره برای روغن های زیتون و تالو 1% و برای روغن های کانولا و آفتابگردان %0.5 بود و از آنجایی که عصاره آبی چای بهترین اثر آنتی اکسیدانی را داشته است بنابراین می توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نظری، زهرا، قراچورلو، مریم، و الهامی راد، امیرحسین. (1395). بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره چای سیاه. علوم غذایی و تغذیه، 14(1 (پیاپی 53))، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/143095/fa

    Vancouver: کپی

    نظری زهرا، قراچورلو مریم، الهامی راد امیرحسین. بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره چای سیاه. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛14(1 (پیاپی 53)):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/143095/fa

    IEEE: کپی

    زهرا نظری، مریم قراچورلو، و امیرحسین الهامی راد، “بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره چای سیاه،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 1 (پیاپی 53)، pp. 23–34، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button