مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف کنجاله هسته خرما بر عملکرد جوجه خروس های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 1075 | صفحه پایان 1082

چکیده

 به منظور مطالعه استفاده از سطوح مختلف کنجاله هسته خرما در تغذیه جوجه خروس های گوشتی, تعداد 180 قطعه جوجه یک روزه راس 308, در یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار (12 قطعه در هر تکرار), در جایگاه های مورد آزمایش قرار گرفتند. جیره ها به صورت آزاد در تمام دوره پرورش (49 روز) در اختیار جوجه ها قرار داده شد. جیره های آزمایشی عبارت بودند از جیره پایه و تیمارهایی که در آنها به ترتیب 5, 10, 15 و 20 درصد از ذرت پایه با کنجاله هسته خرما جایگزین شده بود. تیمار دوم حاوی 5 درصد, تیمار سوم جیره حاوی 10 درصد, تیمار چهارم حاوی 15 درصد و تیمار پنجم حاوی 20 درصد کنجاله هسته خرما جایگزین ذرت پایه بودند. در این آزمایش خوراک مصرفی, اضافه وزن روزانه, ضریب تبدیل غذایی و میزان مصرف انرژی قابل سوخت و ساز در پایان هر هفته محاسبه شدند. در پایان دوره از هر قفس دو قطعه خروس به صورت تصادفی انتخاب شده و وزن لاشه, چربی محوطه بطنی روده ها, سنگدان, طحال, لوزالمعده, کبد و کیسه صفرا اندازه گیری شد و نمونه های بافت روده نیز مورد مطالعات بافت شناسی قرار گرفت. رطوبت بستر در سن 49 روزگی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بهترین اضافه وزن روزانه در سطح 15 درصد جایگزینی کنجاله هسته خرما مشاهده شد. بیشترین مصرف خوراک در سطح 5 درصد جایگزینی و کمترین مصرف خوراک را گروه شاهد داشت. بهترین ضریب تبدیل غذایی در سطح 15 درصد در کل دوره به دست آمد. بیشترین انرژی دریافتی قابل سوخت و ساز مربوط به گروه شاهد بود. بیشترین وزن زنده و بیشترین درصد لاشه مربوط به گروه 15 درصد جایگزینی کنجاله هسته خرما بود. بیشترین میزان رطوبت بستر مربوط به تیمار 20% کنجاله هسته خرما بود. بررسی هیستوپاتولوژیک بافت روده نشان داد کنجاله هسته خرما تا سطح 10 درصد کمترین تاثیر را بر ضخامت بخش های مختلف بافت روده داشت. طبق نتایج به دست آمده بهترین سطح جایگزینی کنجاله خرما در جیره جوجه های گوشتی 15 درصد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیری، فرشید، پوررضا، جواد، فغانی، مصطفی، و رحیمیان، یاسر. (1390). تاثیر سطوح مختلف کنجاله هسته خرما بر عملکرد جوجه خروس های گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 5(1 (پیاپی 17))، 1075-1082. SID. https://sid.ir/paper/183316/fa

    Vancouver: کپی

    خیری فرشید، پوررضا جواد، فغانی مصطفی، رحیمیان یاسر. تاثیر سطوح مختلف کنجاله هسته خرما بر عملکرد جوجه خروس های گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1390؛5(1 (پیاپی 17)):1075-1082. Available from: https://sid.ir/paper/183316/fa

    IEEE: کپی

    فرشید خیری، جواد پوررضا، مصطفی فغانی، و یاسر رحیمیان، “تاثیر سطوح مختلف کنجاله هسته خرما بر عملکرد جوجه خروس های گوشتی،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 5، no. 1 (پیاپی 17)، pp. 1075–1082، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button