مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های خمیرکاغذ شیمیایی تهیه شده از کاه برنج به روش سولفیت فرمالدهید

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی اثر گذاری افزودن فرمالدهید به مایع (لیکور) سولفیت برای تهیه خمیرکاغذ از کاه برنج انجام شد. کاه برنج (رقم طارم) از شالیزارهای سلمانشهر تهیه شده و به آزمایشگاه صنایع چوب کاغذ دانشگاه گرگان برای انجام آزمایش ها منتقل شده است. شرایط پخت برای تولید خمیرکاغذ شامل دمای پخت 160 درجه سلسیوس, زمان پخت: 30, 60 و 90 دقیقه و با مصرف مواد شیمیایی (سولفیت سدیم 16, 18 و 20%, فرمالدهید 4 و 6%) بر پایه وزن ماده خشک مصرفی بوده است. به منظور بررسی اثرگذاری فرمالدهید چهار تیمار مختلف در محدوده عدد کاپای 12-14 گزینش شدند. از هر نوع خمیر, کاغذ دست ساز 60 گرمی تهیه شد و ویژگی های مقاومتی آنها با استفاده از استاندارد TAPPI اندازه گیری شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که استفاده از فرمالدهید در مایع پخت سولفیت علاوه بر ماده فعال CH2OHSO3- معادل 2 واحد هیدروکسید سدیم آزاد می کند. یون هیدروکسیل که باز بسیار قوی می باشد, به طور قابل توجهی لیگنین زدایی را آسان کرده و یون CH2OHSO3- به دست آمده نیز در واکنش با لیگنین با سولفون دار کردن واحد های لیگنین سبب تسهیل در لیگنین زدایی و بهبود گزینش پذیری در لیگنین زدایی, بازده خمیرکاغذ در عدد کاپای همانند و همچنین بهبود ویژگی های مکانیکی خمیرکاغذ می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده سقاواز، کامل، و رسالتی، حسین. (1391). بررسی ویژگی های خمیرکاغذ شیمیایی تهیه شده از کاه برنج به روش سولفیت فرمالدهید. صنایع چوب و کاغذ ایران، 3(2)، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/184232/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده سقاواز کامل، رسالتی حسین. بررسی ویژگی های خمیرکاغذ شیمیایی تهیه شده از کاه برنج به روش سولفیت فرمالدهید. صنایع چوب و کاغذ ایران[Internet]. 1391؛3(2):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/184232/fa

    IEEE: کپی

    کامل محمدزاده سقاواز، و حسین رسالتی، “بررسی ویژگی های خمیرکاغذ شیمیایی تهیه شده از کاه برنج به روش سولفیت فرمالدهید،” صنایع چوب و کاغذ ایران، vol. 3، no. 2، pp. 13–23، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184232/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button