مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 در این تحقیق اثرات سالیسیلیک اسید (SA) بر رشد ریشه چه, ساقه چه گیاه گندم (Triticum aestivum L.), فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز (CAT) و گایاکول پراکسیداز (POD) ساقه چه در تنش نیکل بررسی شد. تیمار دانه ها با 800 میکرومولار نیکل به طور معنی داری رشد ریشه چه و ساقه چه و نیز فعالیت آنزیم های CAT و POD را در ساقه چه کاهش داد, اما باعث افزایش میزان مالون دی آلدیید (MDA) در این اندام شد. تیمار دانه ها با 100 میکرومولار SA باعث افزایش معنی دار رشد ریشه چه, ساقه چه, فعالیت آنزیم های CAT و POD در ساقه چه گیاهان تحت تنش نیکل گردید در حالیکه غلظت MDA را در این بافت ها در مقایسه با گیاهانی که تنها تحت تنش نیکل بودند, کاهش داد. نتایج نشان داد که SA با افزایش فعالیت سیستم آنتی اکسیدانی در گیاهان گندم تحت تنش نیکل, باعث کاهش آسیب های اکسیداتیو ناشی از این تنش شده و مقاومت گیاه به Ni را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، عبدالرضا، خاوری نژاد، رمضانعلی، و فهیمی، حمید. (1388). نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 4(3 (پیاپی 15))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/185576/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری عبدالرضا، خاوری نژاد رمضانعلی، فهیمی حمید. نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1388؛4(3 (پیاپی 15)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/185576/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا جعفری، رمضانعلی خاوری نژاد، و حمید فهیمی، “نقش سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات اکسیداتیو ناشی از سمیت نیکل در مرحله جوانه زنی گیاه گندم (.Triticum aestivum L)،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 1–9، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185576/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button