مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دگرآسیبی تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون (Olea europaea L. ) بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد سه رقم گندم در شرایط آب و هوایی خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 50

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی اثر دگرآسیبی تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون (Olea europaea L. ) بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد سه رقم گندم انجام شد. آزمایش در شرایط گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در پنج سطح تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون (صفر, 1, 3, 5 و 7 درصد حجمی/حجمی) و سه رقم گندم (تریتیکاله, کرخه و چمران) به اجرا درآمد. میزان پروتئین های محلول برگ, فعالیت آنزیم پراکسیداز, آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز برگ و میزان مالون دی آلدئید برگ در مرحله سنبله رفتن و وزن سنبله, طول سنبله, تعداد دانه در هر سنبله, وزن دانه های سنبله, وزن هزار دانه, شاخص برداشت کل, محتوای پرولین دانه و کربوهیدرات محلول دانه در مرحله رسیدگی کامل گندم سنجش شد. با توجه به نتایج به دست آمده, میزان پروتئین های محلول برگ, فعالیت آنزیم پراکسیداز برگ, وزن سنبله, طول سنبله, تعداد دانه در هر سنبله, وزن دانه های سنبله, وزن هزار دانه و شاخص برداشت کل با افزایش مقدار تفاله در خاک در هر سه رقم گندم نسبت به شاهد کاهش یافت. اما میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز برگ, میزان مالون دی آلدئید برگ, پرولین دانه و کربوهیدرات محلول دانه در سه رقم گندم با افزایش مقدار تفاله زیتون در خاک نسبت به شاهد افزایش یافت. از آن جایی که تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون دارای ترکیبات فنلی می باشد, اثرات بازدارندگی تفاله زیتون بر رشد گندم به این ترکیبات نسبت داده شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غفاری زاده، آذین، سیدنژاد، سیدمنصور، وفائی، موژان، گیلانی، عبدالعلی، و صبورا، عذرا. (1397). بررسی اثر دگرآسیبی تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون (Olea europaea L. ) بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد سه رقم گندم در شرایط آب و هوایی خوزستان. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 13(3 (پیاپی 51) )، 31-50. SID. https://sid.ir/paper/185676/fa

    Vancouver: کپی

    غفاری زاده آذین، سیدنژاد سیدمنصور، وفائی موژان، گیلانی عبدالعلی، صبورا عذرا. بررسی اثر دگرآسیبی تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون (Olea europaea L. ) بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد سه رقم گندم در شرایط آب و هوایی خوزستان. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1397؛13(3 (پیاپی 51) ):31-50. Available from: https://sid.ir/paper/185676/fa

    IEEE: کپی

    آذین غفاری زاده، سیدمنصور سیدنژاد، موژان وفائی، عبدالعلی گیلانی، و عذرا صبورا، “بررسی اثر دگرآسیبی تفاله حاصل از روغن کشی میوه زیتون (Olea europaea L. ) بر برخی صفات فیزیولوژیکی و عملکرد سه رقم گندم در شرایط آب و هوایی خوزستان،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 13، no. 3 (پیاپی 51) ، pp. 31–50، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185676/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button