Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,171
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور ارزیابی اثرات محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی صفات کمی و کیفی سه رقم زیتون, آزمایشی طی سال های 1391 و 1392 در باغ زیتون گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. ارقام زیتون با 3 سطح (میشن, کرونایکی و دزفولی) و محلولپاشی سولفات پتاسیم با سطوح (صفر, 1 و 2 گرم در لیتر) به ترتیب به عنوان فاکتور اصلی و فرعی بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل بین سال و رقم بر وزن تازه میوه, وزن خشک گوشت میوه, وزن هسته, نسبت گوشت به هسته و درصد روغن در ماده تر و خشک گوشت میوه (P≤0.01) و بر وزن تر گوشت میوه (P≤0.01) معنی دار بود. همچنین اثر متقابل سال و محلولپاشی سولفات پتاسیم بر وزن تازه میوه, وزن تر و خشک گوشت میوه (P≤0.01) و بر وزن هسته (P≤0.05) معنی دار بود. اثر متقابل رقم و محلولپاشی سولفات پتاسیم نیز بر وزن تازه میوه و وزن تر و خشک گوشت میوه (P≤0.01) معنی دار بود. به علاوه اثر متقابل سال, رقم و محلولپاشی سولفات پتاسیم بر وزن تازه میوه, وزن تر و خشک گوشت میوه و درصد روغن در ماده خشک گوشت میوه در سطح 1 درصد و بر سایر شاخص ها در سطح 5 درصد معنی دار بود. بدین ترتیب می توان نتیجه گیری کرد که تغییرپذیری سالیانه محیط رشد تاثیر مهمی بر شاخص های مورد بررسی داشته است. در این پژوهش رقم دزفولی میزان روغن بیشتری نسبت به بقیه ارقام داشت که می تواند ناشی از تفاوت ژنتیکی ارقام در استفاده از منابع رشد در راستای افزایش میزان روغن و نیز سازگاری بیشتر این رقم با شرایط محیطی محل آزمایش باشد. تیمارهای محلولپاشی سولفات پتاسیم در مورد ارقام مورد بررسی به استثناء رقم میشن باعث افزایش اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش اسیدهای چرب اشباع شدند. اسید اولئیک و نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک در رقم کرونایکی با تیمار محلولپاشی سولفات پتاسیم به میزان 2 گرم در لیتر از بیشترین میزان (60.54 درصد و 8.38) و در رقم دزفولی با تیمار شاهد از کمترین مقدار (48.90 درصد و 1.67) برخوردار بود. بنابراین علاوه بر شرایط محیطی سالیانه, محلولپاشی سولفات پتاسیم نیز می تواند بر شاخص هایی نظیر وزن میوه, درصد روغن زیتون و ترکیب اسیدهای چرب اثر داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زیودار، شهره، ارزانی، کاظم، سوری، محمدکاظم، معلمی، نوراله، و سیدنژاد، سیدمنصور. (1394). بررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 38(3)، 13-26. SID. https://sid.ir/paper/165163/fa

    Vancouver: کپی

    زیودار شهره، ارزانی کاظم، سوری محمدکاظم، معلمی نوراله، سیدنژاد سیدمنصور. بررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1394؛38(3):13-26. Available from: https://sid.ir/paper/165163/fa

    IEEE: کپی

    شهره زیودار، کاظم ارزانی، محمدکاظم سوری، نوراله معلمی، و سیدمنصور سیدنژاد، “بررسی اثر محلولپاشی سولفات پتاسیم بر برخی شاخص های کمی و کیفی میوه و روغن زیتون (.Olea europaea L) در شرایط آب و هوایی اهواز،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 38، no. 3، pp. 13–26، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165163/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا