مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L. )

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 104

کلیدواژه

فلفل (Capsicum annuum L.)Q1

چکیده

سالیسیلیک اسید ترکیب آنتی اکسیدانی است که به منظور افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنش ها به کار گرفته می شود. در این تحقیق 5 هفته پس از جوانه زنی اثر غلظت های مختلف 0, 1/0, 7/0, 5/1, 3, 6 و 9 میلی مولار سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی, طول اندام هوایی و ریشه, میزان آنتوسیانین, قندهای احیاء کننده, پروتئین کل, آسکوربات, دهیدروآسکوربات و پرولین در گیاه فلفل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت های 1/0, 7/0, 5/1 و 3 میلی مولار, درصد جوانه زنی, طول اندام هوایی و ریشه را افزایش اما غلظت های 6 و 9 میلی مولار درصد جوانه زنی, طول اندام هوایی و ریشه را کاهش دادند. غلظت های 5/1 و 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را کاهش, اما غلظت های 6 و 9 میلی مولار موجب افزایش مقدار آسکوربات و دهیدروآسکوربات را در برگ گیاه فلفل گشت. مقدار ترکیبات یاد شده کل در برگ های تحت تیمار با غلظت های 5/1 و 3 میلی مولار سالیسیلیک اسید افزایش معنی داری را نشان دادند اما غلظت های 6 و 9 میلی مولار مقدار ترکیبات یاد شده را کاهش دادند. همچنین سایر یافته های تحقیق نشان داد که غلظت های 7/0, 5/1, 3, 6 و 9 میلی مولار سالیسیلیک اسید سبب افزایش مقدار آنتوسیانین ها و پرولین در برگ گیاه فلفل شد. به طورکلی نتایج تحقیق نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت های پایین اثرات مثبت بر رشد و در غلظت های بالا اثرات منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدویان، کبری. (1397). اثر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 13(4 (پیاپی 52) )، 93-104. SID. https://sid.ir/paper/185717/fa

    Vancouver: کپی

    مهدویان کبری. اثر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L. ). فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1397؛13(4 (پیاپی 52) ):93-104. Available from: https://sid.ir/paper/185717/fa

    IEEE: کپی

    کبری مهدویان، “اثر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر عوامل فیزیولوژیکی در گیاه فلفل (Capsicum annuum L. )،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 13، no. 4 (پیاپی 52) ، pp. 93–104، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185717/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button