مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,290
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی و محتوای پرولین بذر تربچه (.Raphanus sativus L) در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 74

چکیده

 شوری یک عامل محیطی محدودکننده تولید محصول در گیاهان است و امروزه به عنوان یک مشکل روزافزون در کشاورزی مطرح است. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر هیدروپرایمینگ بذر بر برخی از خصوصیات بذور تربچه در مرحله جوانه زنی انجام شد. پس از جوانه زنی بذور تربچه درصد نهایی جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, شاخص جوانه زنی, شاخص بنیه بذر و محتوای پرولین ساقه چه و ریشه چه مورد ارزیابی قرار گرفت. پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. این تحقیق شامل دو فاکتور هیدروپرایمینگ در چهار سطح (صفر, 10, 15 و 20 ساعت) و تنش شوری در چهار سطح (صفر, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) بود. نتایج نشان داد درصد نهایی و سرعت جوانه زنی در هیدروپرایمینگ به مدت 15 ساعت و غلظت 4 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم بیشترین تاثیر را دارا بود. همچنین هیدروپرایمینگ به مدت 15 ساعت و غلظت صفر کلرید سدیم سبب بهبود شاخص جوانه زنی شد و نیز غلظت های 8 و 12 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم با آن تفاوت معنی دار نداشت. در هیدروپرایمینگ به مدت 10 ساعت و غلظت 4 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم بیشترین شاخص بنیه بذر مشاهده شد. زمانی که بذور به مدت 10, 15 و 20 ساعت هیدروپرایمینگ شدند و نیز تحت غلظت های مختلف شوری قرار گرفته بودند, نسبت به بذور هیدروپرایمینگ نشده (شاهد), محتوای پرولین هم در ساقه چه و هم در ریشه چه افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرزانه، محسن، قنبری، مژگان، و افتخاریان جهرمی، علیرضا. (1392). بررسی اثر هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی و محتوای پرولین بذر تربچه (.Raphanus sativus L) در شرایط تنش شوری. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 8(1 (پیاپی 29))، 65-74. SID. https://sid.ir/paper/185765/fa

    Vancouver: کپی

    فرزانه محسن، قنبری مژگان، افتخاریان جهرمی علیرضا. بررسی اثر هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی و محتوای پرولین بذر تربچه (.Raphanus sativus L) در شرایط تنش شوری. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1392؛8(1 (پیاپی 29)):65-74. Available from: https://sid.ir/paper/185765/fa

    IEEE: کپی

    محسن فرزانه، مژگان قنبری، و علیرضا افتخاریان جهرمی، “بررسی اثر هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی و محتوای پرولین بذر تربچه (.Raphanus sativus L) در شرایط تنش شوری،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 65–74، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185765/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button